politica

Ciolos, mesaj clar catre Citu: „Nu se poate plimba in aceeasi zi si la PSD si la USR, va trebui sa aleaga dupa aceste discutii preliminare”

Presedintele USR Dacian Ciolos a declarat, miercuri, inainte de negocierile cu PNL, care au loc la Senat, ca USR nu va avea niciun fel de discutii cu cei de la PSD, singura formula de guvernare din care vor sa faca parte fiind cu PNL si UDMR. Dacian Ciolos a mai afirmat ca USR recunoaste dreptul PNL de a da premierul intr-un guvern viitor. El a facut din nou apel la PNL sa ia o decizie, pentru ca ”nu se poate plimba in fiecare zi si la PSD fie la USR”.

”Avem o prima discutie astazi cu delegatia PNL in urma careia PNL ar trebui sa decida daca intentioneaza sa negocieze refacerea coalitiei cu USR sau daca vrea sa negocieze cu PSD. Deci e o alegere pe care, dupa aceasta discutie preliminara – inteleg ca astazi PNL va avea o discutie cu PSD, si dupa aceste intalniri preliminare, din punctul nostru de vedere PNL ar trebui sa decida foarte clar daca vrea sa negocieze refacerea coalitiei sau daca vrea sa negocieze un acord cu PSD”, a spus Ciolos la Senat.

El a precizat ca, daca la intalnire se va negocia refacerea coalitiei, data viitoare ar trebui sa se intalneasca si cu UDMR.

”Asa ni se pare corect si asta ne-ar permite sa mergem inainte cu refacerea coalitiei”, a explicat Ciolos.

Presedintele USR a mai spus ca s-a pierdut prea mult timp si ”exista aceasta solutie pe masa de refacere a coalitie, dar PNL trebuie sa isi doreasca asta pentru a incepe negocieri serioase”.

”Ar trebui sa incepem discutiile cat mai devreme ca sa stabilim din programul de guvenare unele masuri pe care viitorul Guvern sa le ia, atat pentru a rezolva situatii de criza, dar si un calendar de reforme. Daca vom negocia ar trebui sa stabilim si elementele de baza ale fiecarei reforme, tocmai ca sa nu mai avem dispute ulterior, odata ce am stabilit Guvernul. Vreau sa va mai spun ca USR e gata in zilele urmatoare sa sustina in Parlament orice initiativa legislativa in procedura de urgenta care sa vina cu solutii la rezolvarea situatiei de criza din domeniul sanatatii si al energiei. Stim ca avem un guvern interimar care nu poate emite ordonante, dar pot fi promovate proiecte legislative si noi suntem gata sa le sustinem tocmai pentru ca in paralel sa putem negocia refacerea coalitiei”, a mai aratat Ciolos, citat de news.ro.

Presedintele USR a mai spus ca USR ”recunoste dreptul PNL-ului de a desemna un premier”.

”O sa vedem care este propunerea, dar inainte de a discuta propunerea cred ca e important sa discutam daca ne punem de acord pe acest cadru”, a afirmat Ciolos, el mentionand ca un Guvern trebuie sa fie in stare sa gestioneze un guvern de coalitie si nu doar al PNL.

Ciolos a mai spus ca nu a discutat cu UDMR despre propunerea unui premier UDMR. ”Noi acum discutam cu PNL. Cred ca de aici poate sa porneasca nucleul care apoi sa duca la refacerea coalitie si vom vedea ce intentioneaza si UDMR.

Presedintele USR a transmis un mesaj catre PNL: ”Nu se poate plimba in aceeasi zi si la PSD si la USR, va trebui sa aleaga dupa aceste discutii preliminare”, a spus el.

”Nu se pune problema ca USR sa negocieze o formula guvernamentala cu PSD. O spunem asta de mai multa vreme si o repetam si astazi. Singura formula de negociere pentru o majoritate guvernamentala din care USR sa poata face parte este cu PNL si UDMR”, a mai spus Ciolos.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Surse: Ciolacu merge la Erdogan cu o propunere halucinanta, romanii sa intre doar cu buletinul in Turcia. Ar insemna ca si turcii sa intre doar cu buletinul intr-o tara UE

Premierul Marcel Ciolacu intentioneaza sa ii propuna presedintelui Turciei, Recep Erdogan, ca romanii sa poata…

10 ore ago

Constanta: Un copil de 9 ani a cazut intr-o fantana fara apa. Doi adulti au incercat sa-l scoata si nu au mai putut iesi nici ei. Pompierii i-au salvat pe toti trei

Pompierii din cadrul ISU Dobrogea au intervenit, luni, in localitatea Mireasa din judetul Constanta, unde…

10 ore ago

Donald Tusk: Noua persoane arestate sub suspiciunea de sabotaj in numele serviciilor de informatii ruse

Premierul polonez Donald Tusk a declarat ca noua persoane au fost arestate sub suspiciunea de…

10 ore ago

706 de persoane cu numele Kyle s-au reunit in Texas. Nu a fost suficient pentru un record mondial

O incercare a orasului Kyle, Texas, de a dobori recordul mondial pentru cea mai mare…

10 ore ago

SUA spun ca Iranul a cerut ajutor dupa accidentul de elicopter in care a murit presedintele tarii, Ebrahim Raisi. Alegeri pe 28 iunie

Autoritatile iraniene au convenit sa organizeze alegerile prezidentiale pe 28 iunie, dupa moartea presedintelui Ebrahim…

10 ore ago

Campionatul european de surf pentru blanosi si tovarasii lor umani

Zeci de surferi cu blana si tovarasii lor umani au venit pe o plaja din…

10 ore ago