politica

Citu, mesaj pentru PSD inainte de negocieri: „Nu vom permite niciun fel de populism pentru a arunca in aer stabilitatea financiara a Romaniei”

Presedintele PNL, Florin Citu, a declarat miercuri, inainte de negocierile cu USR si PSD, ca nu va accepta propuneri menite sa „arunce in aer stabilitatea financiara a Romaniei”. 

„Sunt cateva lucruri de la care nu abdicam. In primul rand, avem un program de guvernare foarte important. PNRR este deja negociat. Toate principiile liberale sunt deja pe masa. (…) Avem obiective clare in programul de guvernare de la care nu abdicam. Am negociat cu Comisia Europeana reforme de la care nu abdicam. Nu vom permite niciun fel de populism pentru a arunca in aer stabilitatea financiara a Romaniei. Am spus foarte clar ca mergem cu un mandat de guvernare in jurul PNL, ceea ce inseamna premier de la PNL”, a declarat Citu la sediul PNL.

Intrebat de jurnalisti, Citu a mentionat ca „am discutat si cu presedintele Klaus Iohannis”.

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anuntat miercuri ca PSD are 100 de propuneri pentru viitorul program de guvernare si ca PSD va avea o propunere de prim-ministru.

„Am vazut abordarea celor doua partide, ieri, in sedintele lor. Este o abordare si aroganta si superficiala, eu in schimb am terminat cu colegii mei si cu specialistii partidului cele 100 de prioritati pentru romani, atat pe perioada scurta cat si pe perioada medie si de la aceste lucruri vom porni discutiile pe care o sa le avem cu PNL si USR. PSD nu va intra in negocieri sau in discutii sterile privind ministerele. Intai stabilim programul de guverrnare si apoi vom avea discutii privind specialistii fiecarui partid.

Ori facem o constructie pe principii si pe o anumita normalitate… PSD va merge la Cotroceni cu propunere de prim-ministru. Este exclus sa nu cer mandat de la colegii mei sa mergem cu o propunere de prim-ministru. Sa nu credeti ca noi vom face o constructie politica aberanta, excluzand lucruri evidente”, a declarat Ciolacu.

Intrebat despre faptul ca PNL a votat marti ca un liberal sa fie prim-ministru, Ciolacu s-a enervat: „Daca nu mai au contact cu realitatea, macar sa se uite la CNN, care este o televiziune independenta, prezentata in Romania, sa vada realitatea din Romania”.

Propunerea de premier ar putea fi chiar Marcel Ciolacu, au anuntat miercuri surse din partid.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja
Tags: florin citu

Recent Posts

Auzit-ati de-un Vilcean care musca din dusman?

Pentru ca se plictisesc teribil prin Parlament, tot scotand bilute din nas sau accesand de…

3 ore ago

Cum arata Vovciank, un alt oras pe care Rusia vrea sa-l „elibereze”. Peste 14.000 de oameni au fost stramutati din casele lor

Imagini teribile cu cartierele din orasul Vovciank, atacat puternic de Rusia. Numeroase blocuri de locuinte…

55 de minute ago

Turbulente grave pe un zbor Londra-Singapore: un mort si 30 de raniti. Victimele nu purtau centura de singuranta

O persoana a murit si alte peste 30 au fost ranite intr-un zbor Singapore Airlines…

2 ore ago

Judecatoarea lui Pascu se transfera de la Mangalia la Constanta. CSM i-a aprobat solicitarea

Judecatoarea Ioana Ancuta Popoviciu, cea care gestiona dosarul accidentului de la 2 Mai, de care…

2 ore ago

In ce consta „sanctiunea maxima” pentru deputatul Vilceanu, dupa ce l-a batut pe deputatul Roman: Salariu mai mic cu 50% si reducerea timpului de vorbire in Parlament

Comisia juridica din Camera Deputatilor a aprobat, marti, la solicitarea Biroului Permanent, o sanctiune maxima…

2 ore ago