politica

Ciolos, mesaj taios: „Domnule Ciuca, faceti curatenie in Guvern, nu sustineti furtul! Florin Roman e pe acelasi calapod cu Laura Vicol si cu Marian Neacsu”

Presedintele USR, Dacian Ciolos, a cerut joi premierului Nicolae Ciuca sa il demita din functia de ministru pe Florin Roman. „Practic, e pe acelasi calapod cu Laura Vicol si cu Marian Neacsu, cu diferenta ca nu a cerut desfiintarea DNA si nu are inca o condamnare penala”, a subliniat Ciolos.

„Circula o vorba prin targ ca, uneori, PNL e un fel de PSD mai putin descurcaret. Cuvintele sunt mai dure, dar nu vreau sa le folosim direct ca in zicerea populara.

Florin Roman confirma ca o comparatie intre PNL si PSD e cat se poate de reala, cu deosebirea ca el e doar plagiator, nepotrivit ca ministru al Cercetarii si agresiv atunci cand n-are dreptate. Practic, e pe acelasi calapod cu Laura Vicol si cu Marian Neacsu, cu diferenta ca nu a cerut desfiintarea DNA si nu are inca o condamnare penala. In rest, acelasi CV si aceeasi dorinta de a parveni fara niciun fel de calitate profesionala.

Domnule prim-ministru Ciuca, va cer sa faceti curatenie in cabinetul dumneavoastra si sa ne aratati ca nu sustineti furtul si nu va bateti joc de comunitatea cercetatorilor romani lasand sa-i conduca un plagiator dovedit. Florin Roman nu are ce sa caute in Guvernul Romaniei”, a anuntat, joi, Ciolos.

Florin Roman a reactionat nervos.

„Plagiat inseamna sa iti asumi partial sau integral o lucrare stiintifica ceea ce nu am facut niciodata. Drept urmare, acuzatia de plagiat la adresa mea e nefondata.

Intr-o lucrare de disertatie de acum 10 ani, am inclus o parte din suportul de curs, pus la dispozitia studentilor. La finalul dizertatiei, am inclus bibliografia folosita. Consider insa ca orice as spune pe acest subiect, inclusiv faptul ca profesorul Paraschiv confirma ca fost o lucrare buna, nu are nicio relevanta pentru cei care si-au propus sa imi gaseasca nod in papura/ sa sustina o campanie de denigrare a mea/ sa dovedeasca fapte de care nu ma fac vinovat.

Aceasta e ultima mea interventie pe acest subiect. Am lucruri mult mai importante de facut decat sa raspuns la acuzatii nefondate”, a transmis ministrul Digitalizarii si Cercetarii.

Florin Roman este acuzat ca si-a plagiat lucrarea de masterat si ca a mintit ca a scris o carte. Ulterior, Roman a precizat ca a scris un articol, in loc de carte, dar nici articolul respectiv nu este de gasit.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

Iraniana Narges Mohammadi, laureata a premiului Nobel, supusa unui nou proces pentru „propaganda impotriva Republicii Islamice”

Narges Mohammadi, laureata a Premiului Nobel pentru Pace in 2023, aflata in inchisoare, a declarat…

5 secunde ago

Protestatar agresat de bodyguarzii Gabrielei Firea. Protestatarul a fost impins in fata masinilor de pe bulevardul de langa Primaria Capitalei – Video

Cunoscutul protestatar Marian Morosanu "Ceausescu" a fost agresat de garzile de corp ale candidatului PSD…

9 ore ago

Imaginile demne de un film de actiune: Magazin de bijuterii jefuit in plina zi la Paris

Magazinul de bijuterii Harry Winston situat pe bulevardul Montaigne, in arondismentul 8 din Paris a…

10 ore ago

Si la altii nu doar la noi: Scandal intr-o comisie din Congresul SUA din cauza „genelor false”

Un scandal a izbucnit in Congresul SUA dupa ce o politiciana a acuzat o rivala…

10 ore ago

Europa, lovita de inundatii majore. Se anunta pagube considerabile

Regiuni din Germania, Belgia, Franta si Olanda au fost afectate sambata de inundatii in urma…

10 ore ago

BBC: Trecerea la masinile electrice ramane fara… curent?

O analiza a BBC constata ca vanzarile de masini electric ear trebui sa creasca, aceasta…

10 ore ago