politica

Ciolos pierde un membru valoros dupa scandalul creat de Oana Bogdan: Ma despart categoric de PLUS

Fostul ministru al Justitiei Raluca Pruna a precizat, marti, ca se desparte ”categoric” de PLUS, afirmand ca nu poate fi de acord cu ideile promovate in numele partidului de Oana Bogdan privitor la renuntarea la proprietate si ca e pacat ca PLUS se lasa tarat intr-un asemenea subiect.

”In ultimele saptamani am fost intrebata daca sunt de acord cu cele sustinute de PLUS, prin Oana Bogdan. Evident ca nu pot fi de acord. Ma despart categoric de PLUS, pe care nu il inteleg de ce intra captiv intr-un subiect ales de Oana si care nu e ceea ce trebuie rezolvat in Romania.

Problema Romaniei nu este renuntarea la proprietate, ci in primul rand repararea efectelor nationalizarii – neterminata la aproape 30 de ani de post comunism. Asta as fi vrut sa aud de la PLUS in materia proprietatii, ca jurist si ca votant”, a scris pe Facebook Raluca Pruna, fost ministru al Justitiei in guvernul condus de Dacian Ciolos, liderul PLUS, potrivit Mediafax.

Pruna mai sustine ca apelul la statistici din Occident unde din ce in ce mai multi oameni ar renunta la proprietate este de neidentificat in vreo statistica.

”Tara pe care Oana Bogdan si cu mine o cunoastem bine, fals invocata ca exemplu de schimbare de paradigma asupra proprietatii, este una in care procentul de proprietari a crescut mereu in ultimii ani. Peste 70% din belgieni sunt proprietari. E pacat ca PLUS se lasa tarat intr-un asemenea subiect. E pacat de sutele de oameni care fac imaginea PLUS in moduri discrete si profesioniste, de tot efortul celor care am facut cu putinta PLUS si care nu ne putem regasi in noua lui arhitectura. E pacat ca oamenii noi in politica nu inseamna in primul rand sa ne ocupam fiecare de ceea ce ne pricepem sa facem. Un program politic este o oferta electorala. Si e bine sa fie clara, cu o viziune pe termen lung, cu argumente care sa tina si cu solutii credibile.

Chestia cu Uber si belgienii care ar justifica un fel de renuntare la proprietate in Romania, printr-o alta maniera de a locui un spatiu, e atat de inexacta ca nu poate fi considerata o oferta serioasa. Colocuirea este mai degraba despre respectul celor care locuiesc impreuna un spatiu, nu despre renuntarea la proprietate. Ba mai mult, colocuirea presupune ca toti sa ne purtam ca niste ‘buni proprietari’ cu spatiul pe care il locuim impreuna”, a adaugat Raluca Pruna.

Ea precizeaza ca postarea sa nu este un atac la persoana.

”A pune in discutie idei emise de o persoana, nu inseamna a ataca persoana. A arata ca argumente si idei nu sunt fara fisura tine de o gandire critica, de un mod de a dezbate pentru a sublima idei care sa reziste criticii”, a conchis fostul ministru al Justitiei.

Reactia fostului ministru vine dupa ce in presa a aparut o declaratie a Oanei Bogdan, membru in conducerea PLUS, referitoare la renuntarea benevola la proprietate. Totodata, aceasta a inrautatit situatia dupa ce a acordat un interviu lui Dan Tapalaga, la G4Media.

Urmareste-ne si pe:
Lavinia Popa

Share
Published by
Lavinia Popa

Recent Posts

Protestatar agresat de bodyguarzii Gabrielei Firea. Protestatarul a fost impins in fata masinilor de pe bulevardul de langa Primaria Capitalei – Video

Cunoscutul protestatar Marian Morosanu "Ceausescu" a fost agresat de garzile de corp ale candidatului PSD…

11 ore ago

Nicusor Dan a tinut „Primaria deschisa” pana la miezul noptii

Primarul Capitalei, Nicusor Dan, a invitat persoanele care au vizitat Primaria Municipiului Bucuresti inclusiv in…

11 ore ago

Imagini demne de un film de actiune: magazin de bijuterii jefuit in plina zi la Paris

Magazinul de bijuterii Harry Winston situat pe bulevardul Montaigne, in arondismentul 8 din Paris a…

11 ore ago

Iraniana Narges Mohammadi, laureata a premiului Nobel, supusa unui nou proces pentru „propaganda impotriva Republicii Islamice”

Activista Narges Mohammadi, laureata a Premiului Nobel pentru Pace in 2023, aflata in inchisoare, a…

2 ore ago

Sibiu: Un tanar de 24 de ani arestat pentru ca si-ar fi ucis iubita

Un tanar in varsta de 24 de ani din Sibiu a fost arestat, sambata, sub…

11 ore ago

Si la altii nu doar la noi: scandal intr-o comisie din Congresul SUA din cauza „genelor false”

Un scandal a izbucnit in Congresul SUA dupa ce o politiciana a acuzat o rivala…

11 ore ago