Ciolos, replica ucigatoare pentru Dragnea privind „gaura de 10 miliarde”: „Nu exista. Bugetul tarii nu este un sac fara fund, ne veti indatora tara si viitorul”

politica

Dacian Ciolos ii raspunde acid lui Liviu Dragnea, care l-a acuzat duminica, intr-o emisiune la Romania TV, ca a lasat o „gaura de 10 miliarde” la buget. Dragnea a promis ca va face o comisie de ancheta.

Ciolos spune ca o astfel de „gaura”. „Bugetul tarii nu este un sac fara fund si nici nu poate fi administrat haiduceste, domnule Liviu Dragnea”, subliniaza Ciolos.

„Dragi romani, Confruntat probabil cu cateva cifre si realitati ale economiei romanesti pe care eu le tot spun de cateva luni, constient ca nu stie pe unde sa scoata camasa ca sa acopere financiar promisiunile facute in campania electorala, domnul Liviu Dragnea face o scamatorie si anunta ca ar fi gasit, citez, ‘o gaura de zece miliarde in buget’.

Pentru orice om cu minime cunostinte economice, o astfel de ‘gaura’ ar fi presupus fie venituri mai mici, fie cheltuieli mai mari decat cele prognozate si, oricum, ar fi trebuit sa se regaseasca in deficitul bugetar – ceea ce nu este cazul. Aceasta ‘gaura’ NU exista.

Realitatea este ca in 2016 veniturile au fost mai mari decat in 2015, iar deficitul final a fost sub cel prognozat si aprobat de Parlament odata cu bugetul pentru anul trecut. Mai mult, in decembrie am rambursat integral firmelor TVA in valoare de 2,1 miliarde de lei, fara a lasa presiune pe bugetul anului urmator, cum se obisnuieste, tocmai pentru a usura povara noului Guvern. Restul sunt povesti.

De altfel, in 2017 este alt buget. In caz ca anul acesta nu isi poate onora promisiunile electorale, domnul Liviu Dragnea nu poate da vina pe bugetul de anul trecut. Dar, nu-i asa, domnul Dragnea nu se incurca in detalii.

In rest, este acelasi mod de lucru folosit de PSD si cat timp am guvernat: tehnocratii sunt de vina. PSD isi acopera nerealizarile si promisiunile mincinoase cu diversiuni si propaganda.

Bugetul tarii nu este un sac fara fund si nici nu poate fi administrat haiduceste, domnule Liviu Dragnea. Promisiunile dumneavoastra populiste vor fi aplicate pe spatele celor care muncesc cinstit si platesc taxe, ne veti indatora tara si viitorul. Chiar asa, de ce nu ati spus in campanie ca veti creste taxele pentru o parte dintre angajati si ati facut acest lucru in a doua sedinta de Guvern?”, a scris Ciolos pe Facebook.

Citeste si: Fostul ministru tehnocrat al Finantelor explica ce urmareste de fapt Liviu Dragnea cand acuza o „gaura de 10 miliarde” la buget

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: