Ciolos si Barna taie sperantele PSD: „Nicio incercare de dezbinare nu ne va descuraja. Nu o sa cadem in capcana in care au cazut altii in trecut”

politica

Dacian Ciolos si Dan Barna au publicat, fiecare pe pagina sa de Facebook, un mesaj in care anunta ca „USR si PLUS vor merge mai departe impreuna. Si la prezidentiale, si la locale, si la parlamentare”. In presa au aparut informatii privind existenta unor conflicte intre cei doi.

„Am scris randurile de mai jos impreuna cu Dan Barna, eu aflandu-ma la Cabana Babele alaturi de Valerie, dupa ce am vazut articolele despre tensiunile care ar exista intre USR si PLUS.

Da, discutam zilele acestea despre viitorul Aliantei. Alianta noastra e, de fapt, alianta celor care i-au oferit deja increderea. Da, pe alocuri discutiile sunt mai aprige, pentru ca fiecare dintre noi vine la masa cu idei si cu solutii care sa valorifice cat mai bine zestrea propriului partid. Dar vrem sa spunem un lucru foarte clar: USR si PLUS vor merge mai departe impreuna. Si la prezidentiale, si la locale, si la parlamentare.

Suntem hotarati sa gasim cea mai buna formula pentru asta si nu ne vom ridica de la masa negocierilor pana cand nu ajungem la o intelegere care sa ne faca mai eficienti decat am fi separat, pentru ca Romania trebuie guvernata bine dupa alegeri. Nicio incercare de dezbinare nu ne va descuraja. Nu o sa cadem in capcana in care au cazut altii in trecut”, anunta Ciolos pe Facebook.

Digi24  a anuntat, sambata, vineri seara a fost o noua runda de negocieri intre echipele USR –PLUS pentru incheierea unei aliante pe termen lung, care sa cuprinda prezidentialele, localele si parlamentarele din 2020. Nu a fost prima data cand discutiile s-ar fi incheiat prematur, potrivit unor surse, iar Dacian Ciolos s-ar fi ridicat de la masa in timpul discutiilor si ar fi plecat. A fost a doua oara cand liderul PLUS ar fi parasit negocierile in timpul dezbaterilor.

Marul discordiei ar fi mai ales numarul de candidati pentru locale si numarul de locuri pe listele pentru parlamentare. Potrivit surselor, Dacian Ciolos ar vrea, daca se poate, chiar mai mult de jumatate din aceste locuri.

Un alt subiect de disputa ar fi prezidentiabilul, loc pe care si l-ar dori Dacian Ciolos. Totul in contextul in care, in cadrul negocierilor, se discuta despre un tandem presedinte-premier intre Dan Barna, liderul USR, si Dacian Ciolos, liderul PLUS. Inca nu s-a stabilit cine ce post va ocupa, dar batalia s-ar da in primul rand pentru prezidentiabil, loc pe care l-ar ravni ambii politicieni.

Mai mult despre: ,


Comentarii: