politica

Ciolos stie ceva, nu este deloc ingrijorat ca a fost atras „intr-o capcana politica”: „Nu e cazul sa se ingrijoreze nimeni pentru cariera mea politica”

Presedintele USR, Dacian Ciolos, a atinut marti sa le transmita sustinatorilor sai un indemn la calm, el oferind asigurari ca nu a fost atras ” intr-o capcana politica”. „Nu e cazul sa se ingrijoreze nimeni pentru cariera mea politica sau pentru candidatura mea la presedintie”, subliniaza Ciolos.

„Am primit sute de intrebari si mesaje legate de nominalizarea mea ca premier in acest moment de criza. Cei care mi-au scris sunt ingrijorati ca am fost atrasi intr-o capcana politica sau ca mi s-a oferit aceasta solutie pentru a mi se inchide oportunitatea unei candidaturi prezidentiale. Imi doresc sa lamuresc aceasta situatie, pentru a nu continua speculatii sau ingrijorari care nu-si au rostul.

Din perspectiva politica, trebuie sa intelegeti ca suntem al treilea partid ca numar de mandate parlamentare, dar singurul care a prezentat o solutie politica la criza actuala. Nu suntem blocati in probleme interne, nu jucam criza politica gandindu-ne la voturile de peste doi ani.

Pur si simplu, am facut ceea ce trebuie sa faca un partid politic: sa isi asume o situatie de criza si sa raspunda pe masura momentului in care ne gasim.

Ideea ca se castiga timp printr-o astfel de nominalizare este o greseala profunda. Nu suntem intr-o situatie de calm si bunastare sociala in care sa ne permitem sa taraganam decizii masurand cu sublerul ce avantaje ne ies daca speculam momentul. Noi am ales sa actionam.

Din perspectiva personala, cred ca ar trebui sa existe mai multa ingrijorare pentru cei bolnavi si care nu au loc in spitale sau de cum se vor plati facturile in aceasta iarna.

Nu e cazul sa se ingrijoreze nimeni pentru cariera mea politica sau pentru candidatura mea la presedintie. Suntem in plina pandemie si se pierd sute de vieti omenesti in fiecare zi, iar societatea noastra trebuie sa iasa din fascinatia jocului politic si sa se ingrijoreze pentru adevaratele motive.

Principala greseala a politicienilor este ca au crezut mereu ca totul este despre ei. Guvernarea este despre cum se vor descurca romanii in aceste luni dificile in care pandemia ameninta pe fiecare dintre noi, iar facturile sunt o povara peste care unii dintre noi nu vor fi in stare sa treaca”, a scris Ciolos pe Facebook.

Ciolos a declarat anterior, intr-o conferinta de presa, ca obiectivul sau este de a pregati un guvern rapid, care sa gestioneze situatia de criza si pentru aceasta va discuta cu partenerii din coalitie – PNL, UDMR, minoritati -, mentionand ca a avut o convorbire telefonica cu liderii acestor partide si ca, cel mai probabil, o prima intalnire va avea loc miercuri.

„Obiectivul este sa pregatim un guvern rapid, care sa lucreze pentru romani si sa gestioneze situatia de criza. Pentru asta vom apela la partenerii de coalitie PNL, UDMR, minoritati. Nu cred ca aceste partide ar refuza discutiile, pentru ca ar insemna sa prelungim o criza, inclusiv sanitara. Sunt convins ca vor da dovada de responsabilitate. (…) USR nu se teme sa-si asume guvernarea, situatia grava sociala, sanitara, avem si o iarna grea. Important este sa instalam un guvern cat mai repede. Oferim responsabilitate si cerem responsabilitate si din partea partenerilor nostri cu care impartasim viziunea politica – PNL, UDMR si minoritati”, a afirmat Ciolos.

El a spus ca USR incearca sa refaca coalitia in forma initiala si asteapta acest lucru si din partea partidelor din coalitie.

Ciolos a mai precizat ca a avut o discutie telefonica cu cei de la PNL si UDMR si ca, cel mai probabil, va fi o prima intalnire cu acestia miercuri.

„Am avut o discutie telefonica si ieri si astazi, si cu colegii de la PNL si cu colegii de la UDMR si cu minoritatile, cel mai probabil o intalnire o vom avea maine, pentru ca PNL are un Birou Politic astazi. Maine, dupa sedinta de guvern, vom stabili o prima intalnire si o prima discutie in acest format, cu presedintii partidelor”, a anuntat Ciolos.

Dacian Ciolos a mentionat ca niciun alt partid nu si-a asumat sa mearga la Cotroceni cu un mandat de a forma un guvern cat mai rapid, un guvern cu puteri depline, care sa gestioneze pandemia, situatia cresterii preturilor la energie si implementarea reformelor prevazute in PNRR.

„Stiu ca de multe ori in politica din Romania astfel de miscari sunt vazute ca si jocuri politicianiste, capcane sau, in unele cazuri, sunt jucate in mod populist. Noi ne-am asumat in mod direct si foarte onest aceasta responsabilitate, dincolo de unele idei si jocuri pe care pot sa le aiba unele partide. Cred ca este si un moment al adevarului in politica romaneasca. Am ajuns intr-o situatie de criza si in aceasta situatie, politicienii trebuie sa-si asume responsabilitati, nu doar sa faca calcule in interesul partidelor pe care le reprezinta sau doar pentru a se mentine la putere. In acest spirit, USR a facut propunerea de premier si isi asuma in acest moment responsabilitatea formarii unui guvern”, a adaugat Ciolos.

El a mai spus ca echipa de negociere a USR este formata din Dan Barna, Anca Dragu, Catalin Drula, Vlad Voiculescu si Ionut Mosteanu, iar din echipa care lucreaza la programul de guvernare fac parte Cristian Ghinea, Oana Toiu, Anca Dragu, Claudiu Nasui si Dragos Pislaru.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Ambasadoarea SUA, nevoita sa dezminta un fake news lansat de Ciolacu. Cand vor reusi romanii sa scape de vize pentru SUA, cel mai devreme

Ambasadoarea SUA, Kathleen Kavalec, l-a contrazis pe premierul Marcel Ciolacu, care sustinea ca romanii vor…

O secundă ago

Pretul saormelor s-a dublat in Germania, problema a fost dezbatuta chiar si de cancelarul Scholz. Un nou termen isi face loc in politica germana: donerflatia

In Germania, doner kebab (similar cu faimoasa saorma din Romania), odinioara accesibil, a devenit emblema…

51 de minute ago

Unde au gresit garzile de corp ale lui Robert Fico: „Era haos acolo, acest lucru e evident si este vorba despre un esec”

Mai multi experti din Slovacia au criticat joi masurile de securitate pentru protectia premierului Robert…

36 de minute ago

Avion Boeing in flacari, avand 468 de oameni la bord. Datorita pilotului, nimeni nu a fost ranit

Un avion de linie care transporta 468 de persoane din Indonezia catre Arabia Saudita a…

23 de minute ago

Catalin Drula: „Guvernarea inepta si abuziva a dus economia Romaniei intr-un dezastru. Incep sa o spuna si institutiile internationale, si guvernatorul BNR”

Liderul USR, Catalin Drula, a declarat joi ca "guvernarea inepta si abuziva PSD-PNL a dus…

43 de minute ago