Ciolos, tinta pentru sotul Oanei Stancu, deputat PNL: „Serviti interesele unor bancheri STRAINI”

politica

Deputatul PNL Daniel Zamfir ii solicita, intr-o scrisoare deschisa, premierului Dacian Ciolos sa opreasca „minciuna, intoxicarea si abuzul” impotriva legii darii in plata, sustinand ca acesta, in loc sa serveasca interesele cetatenilor romani, ”serveste interesele unor bancheri straini”.

„Opriti minciuna, intoxicarea si abuzul impotriva legii darii in plata si, pe cale de consecinta, impotriva sutelor de mii de familii din Romania care asteapta aceasta lege sufocate de credite pe care nu le mai pot plati nu din cauza lor, nu din rea-vointa, ci din cauza crizei, produselor mincinoase vandute de banci, clauzelor abuzive din contracte si lipsei de supraveghere a Bancii Nationale. Dumneavoastra, premierul Romaniei, ati ales sa serviti interesele unor bancheri straini care, in a doua cea mai saraca tara din Europa, au facut profit dublu fata de media europeana, in loc sa serviti demn interesele celor care cu adevarat aveau nevoie sa fie reprezentati de dvs: cetatenii Romaniei! In timp ce o mana de bancheri s-au ales cu bonusuri, sute de mii de familii de romani au viitorul sub spectrul ruinei”, afirma Zamfir, in scrisoare.

Deputatul considera ca pozitia premierului Ciolos pe aceasta tema se diferentiaza „major” fata de cea a presedintelui Iohannis. In opinia parlamentarului liberal, Ciolos ar „face jocurile” celor care doresc sa „ingroape definitiv” legea, in timp ce Iohannis ar crede ca legea este „necesara si bine-venita”.

„Daca punctul de vedere al bancilor l-ati preluat cuvant cu cuvant, exista vreo fraza macar pe care sa o fi preluat si din pozitiile celor care isi doresc aceasta lege? (…) Nu are nicio relevanta pentru dumneavoastra ca toate aceste propuneri toxice pe care le-ati preluat de la bancheri au fost respinse chiar de Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor, aflata in subordinea Guvernului pe care il conduceti? Nu are nicio relevanta ca aceleasi propuneri au fost respinse de doua ori de Senatul Romaniei si, anterior, si de Camera Deputatilor? Nu are nicio relevanta ca nici presedintele Romaniei nu le-a preluat?”, il intreaba retoric deputatul pe primul-ministru.

Daniel Zamfir ii transmite lui Ciolos ca speculatorii imobiliari nu beneficiaza de legea darii in plata si ca bancile vor mari avansurile la credite nu din cauza acestei legi, ci din cauza Directivei europene privind cerintele de capital transpusa prin Legea 29/2015.

De asemenea, liberalul precizeaza ca garantia statului din programul ”Prima Casa” nu poate fi anulata de legea darii in plata, argumentand ca exista doua motive pentru aceasta: „primul, garantia statului este suverana; si al doilea — legea darii in plata se aplica persoanelor fizice, precum si fideiusorilor care au calitatea de consumator, or statul roman nu are aceasta calitate”.

Deputatul afirma ca decizia de a continua programul ”Prima Casa” ii apartine in exclusivitate premierului si ii aminteste ca ministrul Finantelor, Anca Dragu, „inca dinainte de adoptarea legii darii in plata, anunta public incertitudinea continuarii programului din alte motive decat aceasta lege”.

„Va cer public sa va opriti! Sa opriti minciuna! Sa opriti intoxicarea! Sa opriti abuzul! Nu sunteti prim-ministrul celor 40 de banci straine, sunteti premier peste o Romanie in care aceste banci si-au permis abuzuri si ilegalitati pe care nu si le-au permis in nicio tara din Europa! O arata miile de procese castigate de clienti impotriva bancilor! N-am sa va cer demisia pentru ca am convingerea ca, daca n-ati facut acest gest de onoare in cazul copiilor din Arges, n-o veti face nici acum! Ca parlamentar si cetatean al acestei tari nu-mi ramane decat sa va expun public incorectitudinea si sa va cer sa va opriti!”, conchide Daniel Zamfir.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: