politica

Ciolos, transant dupa refuzul lui Citu: „PNL a avut guvern cu PSD, nu cred ca e cazul sa ne dea noua lectii cu cine sa negociem si cu cine nu. Mergem pana la capat”

Premierul desemnat Dacian Ciolos a anuntat, vineri, dupa refuzul PNL de a purta noi discutii cu USR ca formatiunea sa va merge pana la capat si ca va inainta Parlamentului o propunere de guvern.

„Am constat si azi ca PNL refuza deocamdata o negociere cu premierul desemnat de presedintele Iohannis. Fac un apel la PNL sa nu fuga de responsabilitate, Romania are nevoie de un guvern, sper sa gasim solutia. Oricum, din dorinta de a rezolva criza cat mai repede, USR ramane determinat sa propuna un guvern in Parlament. Acolo se vede daca exista sau nu o sustinere. Duminica dupa-amiaza vom discuta lista de ministri.

(…) Pana duminica, daca PNL este interesat de discutii, stie unde sa ne gaseasca. Noi mergem inainte, vom face o propunere de guvern indiferent de ce se intampla.

Daca PNL nu ofera solutii, nicio problema, USR va face acest lucru si ne vom asuma mandatul pana  la capat

(…) PNL a avut guvern cu PSD, nu cred ca e cazul sa ne dea noua lectii cu cine sa negociem si cu cine nu

Majoritatile se negociaza in Parlament”, a declarat Ciolos.

PNL ii cere premierului desemnat Dacian Ciolos sa negocieze cu PSD si AUR pentru formarea majoritatii necesare pentru investirea Guvernului, a declarat, vineri, presedintele liberalilor, Florin Citu.

„Biroul Executiv decide ca PNL solicita lui Dacian Ciolos sa faca intai discutii cu cele doua partide pentru formarea majoritatii PSD si AUR pentru a gasi cele 234 de voturi necesare investirii Guvernului. Daca prim-ministrul desemnat Dacian Ciolos nu va reusi sa gaseasca majoritatea pentru investirea Guvernului, PNL va demara negocieri cu toti liderii partidelor responsabile, cu exceptia AUR, pentru a gasi cele mai bune solutii pentru Romania”, a spus Citu.

El a afirmat ca Guvernul PNL a fost demis in Parlament, USR este responsabil pentru acest demers, iar Dacian Ciolos are datoria „morala” fata de romani sa incerce „cu adevarat” un sprijin la „partenerii de coalitie” PSD si AUR.

„USR este parte a unei majoritati alaturi de PSD si AUR, obtinand in favoarea motiunii de cenzura 281 de voturi. Votul pentru motiune este politic si arata ca o majoritate formata din USR, PSD si AUR s-a unit in jurul unor principii, valori, obiective, primul demers al majoritatii a fost sanctionarea unui Guvern cu rezultate foarte bune. Votul politic al USR pentru sustinerea motiunii PSD a insemnat ruperea coalitiei de guvernare. Votul USR a fost definitoriu in demiterea Guvernului. Astfel, raspunderea politica in fata cetatenilor pentru demiterea Guvernului revine, in principal, USR si, in subsidiar, aliatilor PSD, AUR. In mod simetric, responsabilitatea pentru restaurarea unui nou Guvern revine coalitiei care a format majoritatea care a demis Guvernul – USR, PSD, AUR. Negocierile pentru formarea noului Guvern trebuie facute in logica actiunilor politice deja realizate. Prim-ministrul desemnat Dacian Ciolos are datoria morala fata de romani sa incerce cu adevarat un sprijin la partenerii de coalitie PSD si AUR”, a sustinut Florin Citu.

Potrivit acestuia, liberalii au o singura varianta de a forma o majoritate in jurul PNL. Intrebat daca se ia in calcul o alta propunere de premier din partea PNL, Citu a spus: „Nu se discuta asa ceva. PNL are deja decizii luate in Biroul Executiv, mai multe in acest sens”.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

Celebrul actor Jerry Seinfeld, huiduit la ceremonia de absolvire a Universitatii Duke de catre studentii pro-palestinieni, pe motiv ca ar sustine Israelul

Cunoscutul actor de comedie Jerry Seinfeld a tinut duminica discursul de inaugurare la ceremonia de…

4 minute ago

Actorul Steve Buscemi, lovit cu pumnul in fata in plina strada, la New York, de un individ care l-a atacat la intamplare

Actorul Steve Buscemi este intr-o stare buna de sanatate, dupa ce a fost lovit cu…

34 de minute ago

Serviciile secrete sud-coreene investigheaza posibile transporturi ilicite de armament din Coreea de Nord catre Rusia

Agentia de spionaj din Coreea de Sud a declarat duminica ca analizeaza suspiciunea de furnizare…

O oră ago

Surse: administratia Biden ar putea oferi Israelului informatii privind ascunzatorile liderilor Hamas, daca Netanyahu renunta la ofensiva in Rafah

Administratia Biden s-a oferit, se pare, sa ofere Israelului „informatii sensibile” despre locul unde se…

O oră ago