Ciomageala intre Dancila si Codrin Stefanescu: „Sunt o persoana ferma fata de cine greseste fata de partid”

politica

Presedintele PSD, Viorica Dancila, a declarat, vineri, ca nu exista o lista neagra in PSD, asa cum au afirmat unii social-democrati care si-au pierdut functiile.

„Nu exista o lista neagra in PSD. Ii recomand domnului Codrin Stefanescu, cred ca si-a gresit meseria. Un scenarist era meseria care i se potrivea. Nu exista o lista neagra. Aceste lucruri, ca sa iesi in evidenta in spatiul public cu stiri, ne aduc in centrul atentiei. Dar cred ca aceste lucruri trebuie sa inceteze si sa dam dovada de mai multa responsabilitate”, a afirmat premierul la Braila.

Viorica Dancila a explicat, apoi, care au fost motivele sanctionarii de catre CEX a lui Robert Negoita (primar al sectorului 3 si vicepresedinte al PSD) – suspendat sase luni din PSD, si a lui Serban Nicolae, care si-a pierdut functia de lider al senatorilor PSD.

„Sunt o persoana care nu iubeste conflictul si intotdeauna am facut apel catre echilibru. Dar, in acelasi timp, sunt o persoana ferma fata de cine greseste fata de partid. In momentul in care vii in spatiul public si spui ca ai votat impotriva partidului tau si ocupi functii cu sigla acestui partid in spate, inseamna ca joci necinstit fata de colegii tai, fata de conducerea partidului si acest lucru n-o sa-l accept si nici colegii mei nu o sa-l accepte.

In momentul in care ocupi o functie de primar pentru ca ai fost votat de PSD, esti vicepresedinte al partidului ales de social-democrati, nu poti sa iesi public sa spui ca ai votat impotriva social-democratilor. De-a lungul timpului, sunt de 23 de ani in politica, toti am avut lucruri care ne-au nemultumit sau lucruri pe care le-am apreciat. Le-am discutat in interiorul partidului, in forurile statutare, dar in momentul in care iesi public inseamna ca este o lipsa de respect fata de toti membrii de partid, si acest lucru eu nu o sa-l accept.

Legat de domnul Serban Nicolae, il apreciez dar, in momentul in care se ia o decizie intr-un for statutar, ca ne place sau nu ne place, majoritatea este cea care decide. Si atunci acea decizie trebuie aplicata. Intr-un partid trebuie sa existe democratie, trebuie ca fiecare sa-si spuna punctul de vedere, dar intr-un partid trebuie sa existe si ordine si fermitate”, a detaliat premierul.

Mai mult despre: ,


Comentarii: