Ciordache primeste o maciuca in cap la inceput de an. Presedintele Academiei Romane: „Iordache a plagiat”

politica

Presedintele CNATDCU, Ioan-Aurel Pop (care este si presedinte al Academiei Romane), afirma ca lucrarea de doctorat a lui Florin Iordache este plagiata si anunta ca semnatura de pe documentul CNATDCU prin care Iordache este spalat de acuzatia de plagiat nu ii apartine.

La finalul lunii decembrie 2019, Consilul General al Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) a decis ca Florin Iordache nu a plagiat. Documentul care valideaza acesta decizie poarta si numele presedintelui CNATDCU, Ioan-Aurel Pop.

„Eu nu recunosc acea semnatura. Personal, cred ca este vorba despre un plagiat  Nu-mi amintesc sa se fi discutat o asemenea decizie in prezenta mea (de plagiat n.red.)”, a delarat Ioan Aurel Pop pentru Newsweek Romania.

„Plagiatul este o tara teribila a lumii romanesti contemporane si exprima, dupa parerea mea, o forma rusinoasa de manifestare a coruptiei in randul intelectualilor (sau pseudo-intelectualilor).

Plagiatele la nivelul tezelor de licenta, masterat si doctorat s-ar putea eradica sau reduce drastic, daca ar exista o preocupare serioasa in acest sens. In ultima vreme, s-au luat astfel de masuri (insuficiente), care au dat si anumite rezultate. Daca bagati de seama, cele mai multe acuzatii de plagiat de acum se refera la lucrari sustinute cu ani in urma …”, a adaugat Pop.

Fostul ministru al Justitiei, Florin Iordache, a obtinut titlul de doctor cu lucrarea „Impactul Corporatiilor transnationale asupra proceselelor de integrare economica a Romaniei in UE” in Republica Moldova in 2007.

Liderul PSD a copiat pagini intregi dintr-un interviu-fluviu pe care Mihai Razvan Ungureanu, pe atunci ministru de Externe, l-a acordat imediat dupa intrarea in UE. Iordache nu precizeaza sursa si nu foloseste niciodata ghilimele. Mai mult, un sfert din articolele trecute in bibliografie sunt scrise de el insusi, iar 10% sunt comunicate de presa si rapoarte.

De asemenea, Florin Iordache a copiat din alte zece surse in lucrarea sa de doctorat, in afara pasajelor consistente pe care le-a plagiat dintr-un interviu pe care fostul ministru de Externe, Mihai Razvan Ungureanu, l-a acordat in 2007.

Florin Iordache si-a insusit pasaje intregi din comunicate de presa, din programul de aderare la Uniunea Europeana, dar si din ziarele romanesti. Fostul ministrul Justitiei preia, din aceste surse, paragrafe care depasesc uneori intinderea unei pagini.

Florin Iordache nu mai facuse anterior nici un fel de curs in domeniul relatiilor economice internationale. Doctoratul a fost obtinut in anul 2007 la Universitatea Libera Internationala Moldova.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: