„Ciordache si Nicolicea, ochii la mine. Uite ce e rau in codurile voastre, nemernicilor”. Dragos Patraru, fabulos, explica sa priceapa toata lumea – Video

analize

Dragos Patraru, realizatorul emisiunii Starea Natiei, explica intr-un limbaj simplu si popular „ce este rau in codurile penale”, dupa modificarile votate de Coalittia PSD-ALDE-UDMR in Parlament.

„Si ute ca ajungem si la modificarile Codului Penal si Codului de Procedura Penala. Parca aud vocea aia de pitigoi castrat a lui Ciordache: ‘Si ce e rau in coduri, ce e rau in coduri?’. Uite ma nenea Ciordache ce rau, facem cat mai simplu sa inteleaga si baietii cu facultatea la distanta. Ce e rau in codurile voastre, nemernicilor?”, a spus in introducere Patraru. El a enumerat apoi toate modificarile facute in beneficiul infractorilor, incheind fabulos: „Nea Ciordache, e esti o lumina, bre, o minune a dreptului si, mai presus de toate, o rusine, ma, baiatule”.

Principalele modificari ale Codurilor penale adoptate in Parlament de Coalitia PSD-ALDE-UDMR:

  • Scad pedepsele pentru abuz in serviciu
  • Este dezincriminata cu totul neglijenta in serviciu
  • Scad termenele de prescriptie. Specialistii spun ca aceasta modificare-cheie ar putea sa il vizeze sau sa il intereseze direct si pe Liviu Dragnea, in dosarul sau privind angajarile fictive
  • Termenul pentru denunt este redus la un an. Dupa ce trece un an, persoana care face un denunt poate fi si ea pedepsita.
  • Interzicerea, in cursul urmaririi penale si al judecarii cauzei, a comunicarilor publice, precum si a furnizarea altor informatii provenind de la autoritati publice, referitoare la faptele si persoanele ce fac obiectul acestor proceduri. Acest lucru ar insemna ca presa nu va mai putea furniza informatii de interes public despre demnitari vizati de anchete sau despre faptele de care sunt acuzate aceste persoane.
  • Persoanele din cadrul autoritatilor publice nu se pot referi la persoanele suspectate sau inculpate ca si cum acestea ar fi vinovate, decat daca exista o hotarare definitiva de condamnare cu privire la acele fapte.

Mai mult despre: , ,


Comentarii: