Circ la Bruxelles. Mirel Curea de la ziarul penalului Andronic s-a dus sa o atace pe Kovesi cu faptul ca el a fost „anchetat si amenintat cu moartea de Securitate”

news

Laura Codruta Kovesi participat, marti, la o conferinta cu tema „Lectii de invatat din Romania: schimb de bune practici intre autoritatile anticoruptie din Romania si Ucraina”, organizata de Parlamentul European, la Bruxelles. La eveniment au fost adusi si Liviu Plesoianu (PSD), Razvan Savaliuc (luju.ro) si Mirel Curea (EVZ) pentru a o ataca pe sefa DNA.

Mirel Curea, redactor-sef adjunct al EVZ, ziar patronat de inculpatul penal Dan Andronic, a tinut sa le explice invitatilor europeni, la conferinta al carei invitat principal era Kovesi, cum a fost el anchetat de Securitatea lui Ceausescu.

„Fac anchete si investigatii jurnalistice de la inceputul anului 1990, cand am debutat la cel mai puternic si vandut saptamanal din Romania: Zigzag. Am intrat in presa stiind ce inseamna din proprie experienta un sistem dictatorial, bazat pe abuz si violenta. In ultimele luni ale regimului Ceausescu, in anul 1989, fusesem in repetate randuri anchetat de Securitate, retinut de mai multe ori fara nici o baza legala, amenintat cu moartea. Am fost supus de catre Securitatea lui Ceausescu unor presiuni si violente pe care evit sa mi le amintesc. Ca jurnalist de investigatii, am fost martorul tuturor evenimentelor care au marcat istoria acestor 27 de ani, am putut interpreta istoria recenta a Romaniei, mai ales din ceea ce ascundeau reprezentantii Puterii. Asta, pentru ca plec intotdeauna de la premiza ca ‘nimic din ceea ce Puterea permite opiniei publice sa afle nu contine adevarul’ si de la considerentul ca intre Stat si Drepturile Cetatenilor, raporturile sunt antagonice.

Astfel, atat experientele anterioare caderii regimului lui Ceausescu, cat si cele ulterioare, jurnalistice, ma indreptatesc sa afirm ca ceea ce in Romania se numeste ‘lupta impotriva coruptiei’ este, de fapt, doar o Cortina. In spatele ei s-a construit si s-a manifestat o veritabila ‘politie politica’. Un mecanism de tip Stat Paralel – Deep State care a reusit sa confiste parghiile de exercitare democratica a puterii in principalele institutii ale statului de drept: Legislativ, Executiv si Judecatoresc”, le-a spus Curea invitatilor, care il priveau cu ingaduinta.

Citeste si: Kovesi, asaltata cu intrebari agresive la Bruxelles de Plesoianu si Savaliuc: „Ce ati facut acasa la Gabriel Oprea?”. Cum i-a pus la punct sefa DNA

Procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a declarat, in cadrul conferintei, ca actiunile Directiei Nationale Anticoruptie „pot avea efect durabil doar daca sunt dublate de actiunile preventive desfasurate de celelalte institutii si autoritati ale statului, de mediul educational si de cel de afaceri”, ea sustinand ca „DNA va continua cu aceeasi fermitate si consecventa aplicarea cu rigoare a legii”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,


Comentarii: