politica

Citu anunta ca romanii o duc foarte bine: „Bunastarea romanilor se simte deja. Romania are cea mai mare crestere economica din Europa”

Premierul interimar, Florin Citu, a anuntat, sambata, comentand anuntul agentiilor de rating, ca „bunastarea romanilor se simte deja”. 

„Avem doua vesti foarte bune pentru Romania in contextul crizei economice globale. In primul rand, agentia de rating Standard&Poor’s a reconfirmat ratingul de tara al Romaniei si a mentinut perspectiva la stabila. Vestea foarte buna vine de la cealalta agentie de rating, tot americana, Moody’s, care imbunatateste perspectiva Romaniei de la negativ la stabil si bineinteles reconfirma ratingul de tara. In acest context de criza economica Romania a reusit aceasta performanta, sa convinga agentiile de rating americane sa arate o perspectiva stabila pentru economie”, a declarat Florin Citu.

Agentia de rating Standard&Poor’s isi bazeaza evaluarea pe implementarea programului de reforma ancorat in PNRR, adica includerea reformelor in PNRR.

„Am spus de atunci ca reprezinta o garantie ca aceste reforme vor fi facute si este apreciat de agentiile de rating. Ambele agentii de rating apreciaza inca un lucru: faptul ca aceasta strategie de consolidare fiscala, adica de reducere graduala a deficitului bugetar, este una credibila si se bazeaza pe masurile pe care le-am luat pana acum”, a declarat Citu.

„Agentiile de rating spun ca aceasta echipa guvernamentala a gasit solutiile pentru a stabiliza economia. Am livrat ce am promis romanilor si continuam cu responsabilitate”, a subliniat Citu.

Florin Citu a mai sustinut ca bunastarea romanilor se simte deja, Romania avand cea mai mare crestere economica din Europa

„Acest an a fost cel in care am spus ca stabilizam economia. Crestem salariul minim cu 11% din 2022. Venim cu masuri pentru amanarea facturilor la energie. Vom discuta despre salarii, pensii si alocatii la constructia bugetului pentru anul viitor. (…) Toate tarile am trecut prin criza anul trecut, dar Romania e tara care isi revine cel mai mult. (…) Bunastarea se simte deja, se vede in investitie, ne permitem sa crestem salariul minim fara sa cream dezechilibre majore. Daca nu am fi avut resurse suplimentare, alocarile suplimentare din sanatate ar fi dus la crestere deficitelor”, a mai spus premierul.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja
Tags: florin citu

Recent Posts

„Escroc”, „ratat”. Trump si Biden isi duc campaniile prezidentiale la limita de jos a limbajului

Donald Trump l-a calificat din nou pe Joe Biden drept un „escroc", sambata, in Texas,…

3 minute ago

Protestatar agresat de bodyguarzii Gabrielei Firea. Protestatarul a fost impins in fata masinilor de pe bulevardul de langa Primaria Capitalei – Video

Cunoscutul protestatar Marian Morosanu "Ceausescu" a fost agresat de garzile de corp ale candidatului PSD…

18 ore ago

Nicusor Dan a tinut „Primaria deschisa” pana la miezul noptii

Primarul Capitalei, Nicusor Dan, a invitat persoanele care au vizitat Primaria Municipiului Bucuresti inclusiv in…

18 ore ago

Imagini demne de un film de actiune: magazin de bijuterii jefuit in plina zi la Paris

Magazinul de bijuterii Harry Winston situat pe bulevardul Montaigne, in arondismentul 8 din Paris a…

18 ore ago

Iraniana Narges Mohammadi, laureata a premiului Nobel, supusa unui nou proces pentru „propaganda impotriva Republicii Islamice”

Activista Narges Mohammadi, laureata a Premiului Nobel pentru Pace in 2023, aflata in inchisoare, a…

8 ore ago

Sibiu: Un tanar de 24 de ani arestat pentru ca si-ar fi ucis iubita

Un tanar in varsta de 24 de ani din Sibiu a fost arestat, sambata, sub…

18 ore ago