Citu, atac frontal la adresa PSD. Anunta ca PNL va fi un „gardian” in Guvern pentru a impiedica PSD sa faca abuzuri: „Stim foarte bine ce s-a intamplat in guvernarea PSD dintre 2017-2019”

politica

Presedintele PNL, Florin Citu, a anuntat, joi seara, ca PNL va fi in actualul guvern un „gardian” pentru a impiedica PSD-ul sa faca noi abuzuri.

„Rolul PNL in actualul guvern este de a fi gardian si de a ne asigura ca … Drepturile cetatenilor, stim foarte bine ce s-a intamplat in guvernarea PSD dintre 2017-2019, ne asiguram ca drepturile cetatenilor nu vor fi afectate, dar nici economia nu va avea de suiferit, nici antreprenorii nu vor avea de suferit, nici proprietatea privata nu va avea de suferit”, a declarat Citu la TVR.

El a mai spus ca in ultimii ani a dus o lupta cu „masurile PSD”.

„Vorbim despre masuri care faceau rau economiei, masuri care dezechilibrau Romania, care au fost ascunse prin amanarea platii facturilor. Tin minte cand am venit la guvernare in 2019 a trebuit sa crestem deficitul bugetar cu 2% pentru ca erau facturi neplatite de 6 luni, de 10 luni, la concedii medicale, la PNDL. Lupta asta a fost cu un sistem economic care s-a dovedit ca nu face bine Romaniei”, a mai atacat Citu.

Discursul lui Citu s-a radicalizat, dupa ce in cursul zilei sustinea ca nu a bagat in seama declaratiile liderului PSD, Marcel Ciolacu, despre guvernarea din ultimii doi ani, facute in sedinta de investire a noului guvern din Parlament, si ca reprezinta ‘un discurs politic’.

„Nu am bagat in seama acel discurs. Este un discurs politic. Oamenii vad si au vazut in ultimul an de zile cum a evoluat economia. Am aratat ca am crescut veniturile de la buget, chiar daca am scos taxele puse de PSD. Deci, se poate performanta si rolul nostru, al Partidului National Liberal, in aceasta coalitie este acela de a duce mai departe viziunea liberala si, asa cum am aratat, doar economia liberala poate scoate Romania din criza si asa va fi si in viitor”, a spus Citu la sediul central al PNL.

Intrebat daca afirmatiile liderului PSD i se par un gest neelegant, in contextul in care sunt intr-o coalitie, presedintele PNL a raspuns: „Nu comentez gestul domnului Ciolacu. Ideea este urmatoarea: economia are, astazi, o crestere, una dintre cele mai bune din Uniunea Europeana, intr-o perioada de criza in tot restul Europei. Veniturile la buget sunt mai mari decat anul trecut, 40 de miliarde mai mult decat in 2019, cand erau taxe introduse. Am aratat ca putem sa avem venituri la buget fara sa cresti taxele. Rectificarea bugetara pe care am lasat-o noi, la 10 luni, cu un deficit de 4%, deci nu ar trebui sa creasca deficitul pana la sfarsitul anului. Vom vedea cum va arata rectificarea bugetara, dar noi am lasat o rectificare bugetara, care reducea deficitul bugetar”.

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat, joi, in plenul Parlamentului, la votul pentru investirea Guvernului Ciuca, ca social-democratii au fost nevoiti sa ia o decizie clara de a intra la guvernare, ”dupa doi ani pierduti”. ”Romania se afla intr-un punct critic”, a afirmat Ciolacu, precizand ca PSD nu fuge de responsabilitate si vrea sa repare ceea ce au facut guvernarile anterioare.

”Romania se afla intr-un punct critic. Au fost 2 ani pierduti, 2 ani de instabilitate, de criza economica si sanitara in care milioane de romani au fost abandonati de stat. Suntem intr-un punct critici care necesita o decizie fundamentala”, a afirmat Ciolacu.

Acesta a afirmat ca ”PSD e cel mai responsabil si stabil partid din Romania”.

”De aceea, PSD trebuie sa faca o alegere in acest moment, iar alegerea era urmatoare, vom continua sa criticam o guvernare ineficienta sau ne folosim priceperea si experienta pentru a stabiliza tara. Am acceptat acum aceasta provocare pentru ca PSD nu fuge de responsabilitate. Am decis sa intram cu prima linie a partidului. Am venit cu profesionisti care au performat in mediul privat. Am venit cu medici de exceptie”, a mai declarat Ciolacu.

Potrivit acestuia, ”PSD stie sa guverneze”.

”Am demonstrat-o intotdeauna mai ales cand am venit sa reparam dezastrul altor guvernari (…) Romania are nevoie de un nou drum in care statul are grija de cetatenii sai, in care munca este rasplatita. Asa ceva nu s-a mai intamplat in Romania in ultimii doi ani. In pandemie cei bogati s-au imbogatit si mai mult”, a mai afirmat Ciolacu.

”PSD intra la guvernare pentru a le fi alaturi celor care au luptat singuri pana acum. Este momentul sa le demonstram romanilor ca pot avea o guvernare care sa lucreze pentru ei, nu doar pentru cei bogati si privilegiati”, a mai declarat liderul PSD.

”PSD a venit la guvernare in momente grele si a crescut veniturile. Asa vom face si acum. Aducem mai multi bani la buget, dar si in buzunarele oamenilor. PSD a guvernat pentru oameni, asa va face si acum”, a adaugat Ciolacu.

Mai mult despre: ,

Comentarii: