Citu cere PNL-ului sa alunge PSD-ul de la guvernare: „Sa plece acasa cei care au distrus Romania in ultimii doi ani de zile”

politica

Fostul premier Florin Citu a anuntat luni ca pentru Romania ”cel mai bun scenariu” este ”ca aceasta guvernare sa plece, sa revina o guvernare de dreapta, sa faca PNRR-ul urgent”. „Aceasta guvernare nu poate fi data jos decat de PNL si PNL trebuie sa reevalueze situatia actuala in care se afla si sa decida daca vrea sa duca Romania in continuare pe acest drum, in care romanii sufera zi de zi de pe urma acestor masuri ale Guvernului si vor urma sa fie si mai loviti de urmatoarele taxe sau vrea sa se puna de partea buna a istoriei si sa rupa aceasta guvernare si sa preia guvernarea”, sustine el.

Florin Citu a criticat, la RFI, masurile fiscale.

„Eu le-am numit un Armagedon fiscal. Am mai vazut alte interpretari, macel fiscal. Nu am vazut nicio interpretare pozitiva pana acum si este normal ca oamenii sa fie speriati si sa se intrebe ce se intampla, pentru ca sa cresti taxe, dupa ce ai promis ca nu cresti taxe, deranjeaza si chiar are efecte negative in economie. Ceea ce am vazut pana acum arata o continuare a politicii lui Liviu Dragnea (…). Mi se pare foarte ciudat ce se intampla, mi se pare ciudat ca nu ne opunem mai vehement si ca PNL nu spune ca nu are cum sa accepte aceste masuri”, a declarat el.

Potrivit fostului premier, „cel mai bun scenariu pentru Romania astazi este ca aceasta guvernare sa plece, sa revina o guvernare de dreapta, sa faca PNRR-ul urgent”.

”Poate sa fie PNL cu USR si cu Forta Dreptei, poate sa fie Guvern minoritar PNL. Ideea este ca trebuie sa vina oameni care sa faca aceste reforme, care sa-si asume aceste reforme si sa nu fie interesati ca, daca fac o reforma, nu vor fi pe liste si nu vor castiga un loc pe liste in 2024 (…). In primul rand, trebuie sa plece acasa cei care au distrus Romania in ultimii doi ani de zile. E clar ca aceasta coalitie face mai rau romanilor decat a facut Liviu Dragnea cu PSD in 2017-2019”, a sustinut el, citat de news.ro.

Intrebat daca va vota o eventuala motiune de cenzura a Opozitiei, dupa ce Guvernul Ciolacu isi va asuma raspunderea pentru pachetul de masuri fiscale, Florin Citu a raspuns: „Aceasta guvernare nu poate fi data jos decat de PNL si PNL trebuie sa reevalueze situatia actuala in care se afla si sa decida daca vrea sa duca Romania in continuare pe acest drum, in care romanii sufera zi de zi de pe urma acestor masuri ale Guvernului si vor urma sa fie si mai loviti de urmatoarele taxe sau vrea sa se puna de partea buna a istoriei si sa rupa aceasta guvernare si sa preia guvernarea”.

Intrebat daca asta inseamna ca PNL ar trebui sa iasa de la guvernare, senatorul liberal a raspuns: „Este cea mai buna varianta, atat pentru PNL, dar mai ales pentru Romania. Aceasta guvernare trebuie sa se opreasca”.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , ,

Comentarii: