Citu chiuleste de doua zile din fruntea Senatului. Joi a venit doar sa voteze si a disparut

politica

Noul presedinte al Senatului, Florin Citu, chiuleste de doua zile, el delegandu-si atributiile Alinei Gorghiu. 

Citu a fost ales marti in functia de presedinte al Senatului dupa ce majoritatea PSD-PNL a dat-o jos pe Anca Dragu. El insa nu si-a preluat functia, preferand sa o delege pe Alina Gorghiu.

Joi, Citu a fost vazut doar pentru scurt timp in Parlament, cand a semnat cu Ciolacu acordul politic si in momentul in care a votat pentru investirea Guvernului Ciuca.

Florin Citu a anuntat joi dimineata semnarea acordului de guvernare al coalitiei, precizand ca este un „acord normal”.

„Era normal, s-a semnat un acord al coalitiei de guvernare. Continutul l-ati vazut dumneavoastra zilele trecute, a fost in presa. (…) Este un acord normal”, a declarat Citu.

Intrebat ce se va intampla cu coalitia, in conditiile in care, pe 25 mai 2023, Nicolae Ciuca va trebui sa demisioneze, liderul PNL a admis ca acest lucru se va intampla, desi nu exista o procedura clara in acord.

„Asta se va intampla (…). Nu spune asta in acord, nu exista o procedura clara, dar avem Constitutia care spune ca se poate schimba un Guvern doar prin motiune sau prin demisie”, a punctat Florin Citu.

In ceea ce priveste posibilitatea schimbarii unui ministru sustinut de coalitie, in conditiile in care acordul semnat prevede ca acest lucru nu se poate intampla fara avizul partidului care l-a propus, Citu a exprimat speranta ca nu se va ajunge in aceasta situatie, insa a subliniat ca remanierea este atributul premierului.

„In ceea ce priveste functia, remanierea este atributul premierului, Dar asta se va discuta, sper sa nu ajungem la aceasta situatie”, a precizat liderul PNL, mentionand ca acum nu este nevoie de „tam-tam”, ci de un Guvern „cat mai repede”.

„Nu este nevoie de tam-tam, este nevoie de un Guvern cat mai repede, sa preia si sa mearga mai departe”, a punctat Citu, intrebat pe aceasta tema.

Mai mult despre:

Comentarii: