politica

Citu, despre manifestantii anti-vaccin din Bucuresti: „Iresponsabili, ma astept sa fie date amenzi”

Premierul Florin Citu a afirmat ca protestul anti-vaccinare si anti-restrictii de sambata seara a fost unul ”cinic”, iar din cauza unor ”iresponsabili” care vor ajunge sa aiba nevoie de spitalizare, ceilalti romani trebuie sa plateasca mai mult. Premierul a afirmat ca se asteapta sa existe sanctiuni dupa protest.

”M-am uitat si la protestul de ieri, un protest cinic in ziua in care aveam cel mai mare numar de persoane infectate”, a afirmat, duminica, premierul, precizand ca exista mai multe cauze pentru care s-a ajuns la acest punct al pandemiei.

”Sunt mai multe explicatii – una este ca avem un partid in Romania care are un mesaj anti-vaccinare, mesaj preluat si de televiziuni si dus mai departe si cu care a trebuit sa ne luptam. (…) Cand vom intelege cu totii ca trebuie sa promovam mai mult mesajele pro-vaccinare si mai putin pe cele anti-vaccinare vom vedea mai multe persoane vaccinate”, a afirmat premierul.

Acesta sustine ca cei care au organizat si participat la protest sunt „iresponsabili”.

”Iresponsabilitatea unor oameni dupa aceea pica pe umerii celorlalti romani. Ceilalti romani trebuie sa plateasca mai mult pentru ca unii sunt iresponsabili si vor ajunge in spital. Vom asigura resursele necesare ca toti cei care, din pacate, vor avea nevoie de ingrijiri medicale sa beneficieze de conditii cat mai bune in aceasta perioada. Sper sa nu fie multi care vor avea nevoie”, a mai declarat premierul, precizand ca ”ar ajuta in aceasta perioada ca liderii politici sa se dezica total de cei care au astfel de mesaje anti-vaccinare”.

Intrebat daca are situatia amenzilor date dupa protest, premierul a declarat: ”Ma astept sa fie date amenzi, inca nu avem situatia”.

Peste 10.000 de persoane au participat, sambata seara, la un protest anti-vaccinare si fata de certificatul verde in Capitala.

Manifestatiile au pornit din Piata Universitatii si Piata Victoriei, s-au reunit in Piata Victoriei, iar apoi o parte dintre protestatari s-au deplasat la Palatul Cotroceni, cerand presedintelui Klaus Iohannis demiterea Guvernului.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24
Tags: florin citu

Recent Posts

Piedone o acuza pe Anca Alexandrescu ca a luat spaga: „Vrei sa spun eu despre traistele tale pe care le-ai carat?” – Video

Scandal in direct la Realitatea Plus, luni seara, intre o realizatoare a postului, Anca Alexandrescu,…

O oră ago

Propagandistii Kremlinului sustin ca Occidentul a pierdut Razboiul Rece: „Finlanda si-a mentinut existenta datorita Uniunii Sovietice”

Directorul general al studioului de film Mosfilm, Karen Sahnazarov, sustine ca Uniunea Sovietica a castigat…

2 ore ago

Diana Sosoaca, discurs legionar in plenul Parlamentului: „Iudeo-bolsevicii au omorat peste 800.000 de romani in temnitele comuniste”

Senatoarea Diana Sosoaca a sustinut, marti, 14 mai, in Parlament, cu ocazia „Zilei solidaritatii si…

23 de minute ago

Fondul Monetar International va acorda o noua transa de imprumut Argentinei, laudand politica de austeritate a presedintelui Milei

Fondul Monetar International, cel mai mare creditor al Argentinei, a acceptat luni sa elibereze urmatoarea…

53 de minute ago

Putin se va intalni cu Xi la Beijing, pentru a discuta despre metodele prin care ar putea schimba ordinea mondiala

Liderul chinez Xi Jinping ii va ura joi bun venit in China lui Vladimir Putin…

21 de minute ago