Citu ii trosneste pe baronii sindicatelor: „Cum se intampla ca liderii sindicali sunt aceiasi oameni de 30 de ani de zile? Acolo chiar nu se intampla nimic”

politica

Premierul Florin Citu a avut un mesaj taios pentru liderii sindicalisti care in ultimele saptamani au organizat aproape zilnic proteste in fata guvernului, a ministerelor sau a prefecturilor.

„Mesajul pentru sindicalisti si pentru angajatii din sectorul bugetar este acelasi: in 2020, cand toata economoia trecea prin cea mai mare criza din ultima 100 de ani, cand in sectorul privat au fost 1,4 milioane de oameni in somaj tehnic, oameni care plateau taxe ca sa sustina salariile celor din sectorul public… Sectorul public a primi cresterea salariala normala, nu a fost nimeni dat afara.

Anul acesta nu este dat nimeni afara, toata lumea isi primeste sporurile, isi primeste aceleasi salarii ca in 2020. Eu nu vad aici o problema. Sunt foarte multi lideri sindicali care… aici este surpriza, ar trebui sa ne gandim ca societate. Cum se intampla ca liderii sindicali sunt aceiasi oameni de 30 de ani de zile? Acolo chiar nu se intampla nimic. Peste tot se mai modifica lucrurile, dar acolo sunt aceiasi lideri de 30 de ani, ar trebui sa ne gandim cum functioneaza lucrurile si poate in acest dialog social ne intrebam cum ajung acolo”, a declarat premierul.

Recent liderii celor mai nervoase sindicate s-au prezentat la sediul PSD pentru a sustine o conferinta de presa alaturi de seful partidului, Marcel Ciolacu.

La sediul PSD au fost prezenti cei mai galagiosi lideri sindicalisti, abonati la Antena 3 si Romania: Dumitru Costin, presedinte al Blocului National Sindical, si Vasile Marica, presedinte al Sindicatului National al Functionarilor Publici Sed Lex. Alaturi de acestia s-au aflat si alti lideri sindicali si fostul ministru al Muncii, Marius Budai.

PSD a anuntat ca a avut intalniri si cu alti sindicalisti, precum Leonard Barascu (presedinte CNSLR Fratia, presedinte Federatia SANITAS), Bogdan Hossu (Confederatia Nationala Sindicala Cartel Alfa), Simion Hancescu (presedinte Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant), Anton Hadar (presedinte Federatia Nationala a Sindicatelor din Invatamantul Universitar Alma Mater), Dragos Frumosu (presedinte Federatia Nationala a Sindicatelor din Industria Alimentara SINDALIMENTA), Rodrigo Maxim (presedinte Federatia Sindicatelor din Transporturile Feroviare din Romania) si Vasile Lincu (presedinte Sindicatul National al Politistilor ProLex).

Comentarii: