politica

Citu il ataca dur pe Drula, sustine ca nu a facut „reforme” nici macar la Metrou: „Am fost dezamagit”

Presedintele PNL, Florin Citu, a sustinut marti seara, la B1 TV, ca noul presedinte al USR, Catalin Drula, nu a facut „reforme” cat timp a fost ministru al Transporturilor, nici macar la Metrorex. Reamintim ca Drula a reusit sa elimine din statiile de metrou chioscurile sincalistului PSD-ist Ion Radoi.

„Eu cand am preluat mandatul de premier am spus ca nu ma intereseaza costul politic. M-am dus, am impins reforme, m-am certat cu toti prin guvern, pentru ca era singura sansa. Eu chiar credeam ca avem 4 ani de zile sa nu-i intereseze de campania electorala. Am fost dezamagit, bineinteles, pentru ca am pornit la drum, iar dupa sase luni am incercat sa vad daca la Metrorex se face reforma, nu s-a facut, dar mi s-a cerut sa dau aceeasi subventie ca inainte, desi schimbasem oamenii.

La CFR Marfa nu s-a facut nimic, la CFR Calatori nu s-a facut nimic, la Tarom am inceput reforma si omul pe care il adusesem noi a fost dat afara de Drula, l-am repus acum. Sunt oameni care au castigat in ochii cetatenilor votul promitand va vor face ceva, cand au ajuns acolo au vazut ca e greu sa te bati cu sindicatele, nu vrei sa te bati cu nimeni si atunci mai bine deturnam atentia, mai bine nu facem nimic. De asta am luat unele decizii ca unii oameni sa plece acasa, pentru ca nu se intampla nimic”, a sustinut Citu.

Presedintele interimar al USR, Catalin Drula, a declarat, marti, ca acest partid a fost „dat afara” de la guvernare, ca urmare „a intentiei” presedintelui Klaus Iohannis de a reface o coalitie PSD – PNL.

„USR a fost dat afara de la guvernare. Acesta a fost un sfarsit anuntat, practic, de intentiile lui Klaus Iohannis de a reface PSD-PNL”, a sustinut Drula, in cadrul unei conferinte de presa sustinute la Palatul Parlamentului, intrebat daca partidul a gresit in momentul in care a iesit de la guvernare.

Potrivit acestuia, societatea traverseaza o perioada de lipsa de incredere, inclusiv ca urmare a „tradarii agendei moderniste si reformiste” a presedintelui Iohannis.

„Sondajele sunt o poza de moment, dar ceea ce noi trebuie sa facem in perioada urmatoare este sa recladim increderea. Traversam, probabil, o criza de incredere si in societate, in general. Mai ales partea modernista, reformista din societate e intr-o pierdere de incredere ca avem inca solutii pentru aceasta tara. Eu consider ca motivul principal este marea tradare a agendei moderniste si reformiste a lui Klaus Iohannis din aceasta toamna, cand s-a format marea coalitie PSD si PNL. Oamenii sunt foarte dezamagiti si cred ca e responsabilitatea si datoria noastra sa le redam aceasta incredere”, a transmis liderul interimar al USR.

Drula a afirmat ca USR este „singurul” partid democratic de opozitie si „singurul” care are „o agenda cu adevarat” liberala.

„Vom lupta cu un sistem corupt si inept, care face o prioritate din clientelism, nu din bunastarea tarii. Vom arata unde se risipeste resursa bugetara si vom veni cu solutii concrete pentru a acoperi aceste gauri negre. (…) Vom munci facand opozitie pe bune. Venim cu acele politici publice reformiste, vorbind in strada, pentru a reda increderea ca USR este singura solutie democratica, liberala, competenta”, a mai declarat el.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

Atac rusesc cu drone asupra Kievului si Odesei. Ucrainenii au lovit Sevastopolul duminica dimineata

Potrivit fortelor aeriene ucrainene, zonele afectate au inclus Kievul, regiunea Vinita din sud-vestul capitalei, regiunea…

O oră ago

Cheltuielile militare ajuta la cresterea economica a Rusiei. Crestere de 5,4% in primul trimestru al anului 2024

Economia Rusiei a crescut cu 5,4% in primul trimestru al anului 2024, arata statisticile oficiale…

25 de minute ago

SUA instaleaza un numar record de 5 milioane de instalatii solare si isi propune 10 milioane pana in 2030

Un comunicat publicat de Asociatia Industriilor de Energie Solara (SEIA) sustine ca SUA a depasit…

27 de minute ago

Maia Sandu va dona unei organizatii caritabile premiul de 25.000 de euro, primit ieri, la Leipzig

Sefa statului Republicii Moldova, Maia Sandu, a primit, sambata la Leipzig, premiul „Robert Blum pentru…

14 minute ago

Un nou summit in format Ramstein va avea loc luni. Reuniune a ministrilor Apararii aliati privind sprijinul militar pentru Ucraina

Urmatorul summit in "format Ramstein" al Grupului de contact pentru aparare din Ucraina (UDCG) va…

O oră ago

Traficanti de droguri de mare risc, retinuti in Bistrita. Unul dintre ei este acuzat si de viol asupra unei persoane minore

Politistii Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Bistrita-Nasaud, impreuna cu procurorii Directiei de Investigare a…

2 ore ago