politica

Citu, in spatele noului sef al PNL, Nicolae Ciuca. Viitorul premier anunta un prim succes dupa negocierile cu PSD

Senatorul Nicolae Ciuca, propunerea PNL de premier, a declarat, joi, ca in negocierile cu PSD si UDMR s-a stabilit sa existe o alocare de 7% pentru investitii in programul de guvernare, in bugetul anului viitor. Liderul PNL, Florin Citu, s-a aflat in timpul declaratiilor in spatele lui Ciuca.

„Am incheiat o runda consistenta de negocieri. Am reusit sa inaintam pe aspecte care erau in dezbatere la nivelul coalitiei. S-au facut pasi importanti atat pe ceea ce inseamna pachetul social, cat si pe ceea ce inseamna faptul ca agreem sa gasim solutii astfel incat nu crestem taxele si am stabilit sa avem un procent de 7% pentru investitii in programul de guvernare, in bugetul anului viitor, si cred ca ceea ce este cel mai important – un calendar, astfel incat pana joi sa avem Guvern. (…) S-a stabilit termenul limita astfel incat joi sa avem un Guvern”, a spus Ciuca, la Palatul Parlamentului.

Intrebat daca PNL va ceda Ministerul Finantelor, Nicolae Ciuca a aratat ca nu s-a stabilit si ca negocierile vor continua.

„In functie de negocieri, se va stabili”, a spus Ciuca.

El a afirmat ca propunerea de premier din partea coalitiei va fi stabilita in zilele urmatoare.

„Urmeaza sa stabilim maine. Ne vedem din nou. Au loc negocieri incepand cu ora 12,00. Ca atare, toate aceste detalii vor fi stabilite in intalnirile viitoare”, a afirmat Ciuca.

Chestionat daca acum are mai multe sanse sa ajunga premier, el a raspuns: „Urmeaza ca in functie de toate elementele stabilite de coalitie si asumarea de catre toate partidele a desemnarii de premier atunci exista sanse de reusita”.

„Daca pornim de la premisa ca vom avea din nou un esec, atunci nu cred ca ne-am mai afla aici la aceasta ora. (…) Prima nominalizare a fost pe un Guvern minoritar prin care nu am reusit sa-i determin pe ceilalti sa ne sustina, astfel incat sa ajungem sa fie votat in Parlament. (…) Sunt foarte multe greseli, cred ca greselile trebuie sa le avem fiecare in vedere si sa vedem ce putem face de acum inainte astfel incat sa reusim sa avem Guvernul”, a mai spus Ciuca.

Nicolae Ciuca a subliniat ca in acest moment exista un Guvern, care, desi nu are puteri depline, administreaza tara in continuare.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Mister vechi de 4.000 de ani, descifrat: Cum au fost construite piramidele din Giza. Ce arata imaginile din satelit

Se crede ca un brat al Nilului recent descoperit, ascuns sub nisipul desertului si sub…

43 de secunde ago

Sondaj comandat de PNL. Burduja anunta ca a trecut pe locul 3: „Sunt la 7% distanta de locul 1”

Candidatul PNL la Primaria Capitalei, Sebastian Burduja, a transmis pe grupurile interne ale PNL rezultatele…

O oră ago

Ignorand total faptul ca Rusia este stat agresor, China acuza SUA ca ar fi „direct responsabile de crearea si amplificarea crizei ucrainene”

Statele Unite sunt direct responsabile pentru crearea si dezvoltarea crizei ucrainene pana la stadiul actual,…

O oră ago

Ciolacu, la Iasi, enervat ca a fost intrebat despre pozitia sa fata de moldoveni: „Nu cred ca n-ati zis vreodata bancuri cu ardeleni, cu olteni”

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat, vineri, la Iasi, referindu-se la declaratia sa ca ”Buzaul nu…

O oră ago

Presedintele cubanez cere SUA sa scoata Cuba de pe lista statelor care sponsorizeaza terorismul

Presedintele cubanez Miguel Diaz-Canel cere Statelor Unite sa scoata Cuba de pe lista statelor care…

O oră ago