life

Mister vechi de 4.000 de ani, descifrat: Cum au fost construite piramidele din Giza. Ce arata imaginile din satelit

Se crede ca un brat al Nilului recent descoperit, ascuns sub nisipul desertului si sub terenurile agricole, a fost folosit pentru a transporta blocuri masive de piatra si materiale la siturile piramidelor, relateaza Euronews.

Oamenii de stiinta cred ca au reusit in cele din urma sa descifreze vechiul mister al modului in care au fost construite 31 de piramide, inclusiv faimoasa Mare Piramida din Giza, in Egipt, in urma cu peste 4.000 de ani.

Si nu, nu a fost cu ajutorul extraterestrilor.

O descoperire revolutionara a cercetatorilor de la Universitatea din Carolina de Nord Wilmington dezvaluie ca aceste minuni antice au fost construite de-a lungul unui brat al Nilului, acum ingropat.

De ani de zile, arheologii au speculat ca vechii egipteni au folosit o cale navigabila pentru a transporta blocuri masive de piatra si alte materiale necesare pentru constructia piramidelor. Cu toate acestea, locatia exacta si natura acestei cai navigabile au ramas necunoscute pana acum.

Bratul „Ahramat” recent descoperit, care se intinde pe o lungime de aproximativ 64 de kilometri, se crede ca a fost „folosit ca si cale navigabila de transport pentru muncitori si materiale de constructie catre siturile piramidelor”, se arata in studiu.

Cercetatorii au folosit o combinatie de date radar prin satelit, studii geofizice si sondaje in sol pentru a cartografia acest brat ascuns al fluviului.

Potrivit studiului, „nenumarate temple din valea Egiptului nu au fost inca descoperite si, prin urmare, ar putea fi inca ingropate sub campurile agricole si nisipurile de pe malul bratului Ahramat al fluviului”.

Motivele pentru care acest brat al Nilului a secat sau a disparut raman incerte. Cel mai probabil, o perioada de seceta si de desertificare a facut ca nisipul sa patrunda in regiune, inabusind cursul de apa, potrivit cercetatorului Eman Ghoneim.

Urmareste-ne si pe:
Victor Mihalache

Share
Published by
Victor Mihalache

Recent Posts

Vlad Pascu scapa cu o incadrare mai usoara. El va fi judecat pentru „ucidere din culpa”, in loc de „omor calificat”

Drogatul care a ucis cu masina 2 tineri la 1 Mai, Vlad Pascu, va fi…

O oră ago

Starlink pentru Ucraina: Pentagonul a prelungit contractul cu Elon Musk

Ministerul american al Apararii a prelungit cu inca sase luni contractul cu SpaceX, detinut de…

O oră ago

NATO propune un acord pentru un ajutor anual de 40 de miliarde de dolari pentru Ucraina. SUA vor acoperi jumatate din suma, Ungaria nu vrea sa dea niciun ban

NATO incearca sa aloce anual 40 de miliarde de dolari pentru consolidarea militara a Ucrainei.…

2 ore ago

PSD isi proclama victoria la Sectorul 2: „S-a finalizat numararea”. Primarul USR: „Se incearca musamalizarea fraudei. Nu o vom lasa asa”

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu (USR), anunta "probleme incredibil de grave" la numararea voturilor, in…

3 ore ago

Fraudele din Romania au ajuns in atentia OSCE, anunta copresedinta REPER: „Numai in dictaturi si regimuri iliberale se intampla asa ceva”

Ramona Strugariu, copresedinta REPER, anunta ca a adus in atentia Biroului pentru Institutii Democratice si…

2 ore ago