externe

Elon Musk oficializeaza trecerea de la Twitter la „X.com”. Acesta va furniza si servicii financiare

Schimbarea de identitate a Twitter este completa. Miliardarul american Elon Musk a anuntat vineri, pe X, ca „toate sistemele de baza” ale retelei sale sociale, denumita anterior Twitter, sunt „acum activate” pe numele de domeniu „X.com”, relateaza Le Figaro.

Daca logo-ul X alb-negru aparea de la sfarsitul lunii iulie odata conectat la site, adresa acestuia ramasese „Twitter.com” (care functiona inca vineri dimineata). X.com era numele si site-ul bancii online fondata de Elon Musk in 1999 si care a devenit ulterior serviciul de plati online PayPal.

Elon Musk a folosit acest simbol si pentru compania aerospatiala SpaceX, pentru holdingul X Corp care a achizitionat Twitter si pentru start-up-ul xAI dedicat inteligentei artificiale (AI), dezvaluit la jumatatea lunii iulie anul trecut.

Grok, primul model generativ de inteligenta artificiala de la start-up-ul sau xAI si care se doreste a fi o versiune ale carei raspunsuri pot contine trasaturi umoristice, este disponibil de joi in Europa „pentru abonatii X Premium”, a anuntat joi Musk.

„Dupa ce alegerile europene se vor incheia (6-9 iunie 2024, n.r.), vom continua sa afisam tendinte contextualizate pentru toti utilizatorii”, a mai precizat el. De la achizitionarea Twitter in 2022 pentru 44 de miliarde de dolari, Elon Musk a mentionat in mod regulat proiectul sau de a o transforma intr-o super-aplicatie cu multiple fatete, cu servicii financiare, precum WeChat in China.

De la lansarea interfetei de inteligenta artificiala generativa ChatGPT (OpenAI), aceasta tehnologie a facut obiectul unei concurente acerbe intre gigantii din acest sector, in principal Microsoft si Google, dar si Meta (Facebook) si start-up-uri precum Anthropic sau Mistral AI.

Urmareste-ne si pe:
Victor Mihalache

Share
Published by
Victor Mihalache

Recent Posts

Protest in Piata Victoriei: „Invatati sa numarati”/ „Democratie, nu hotie”. Ciolacu refuza sa il demita pe Grebla

Cateva sute de persoane protesteaza, vineri seara, in Piata Victoriei, in legatura cu numeroasele nereguli…

O oră ago

Premiera, Ciolacu a dat afara o PSD-ista. Directoarea adjuncta a DNSC a fost acuzata de fostul ambasador SUA ca este o „sustinatoare a comunistilor chinezi”

Maria-Manuela Catrina a fost eliberata, la cerere, din functia de director adjunct al directorului Directoratului…

2 ore ago

Timisoara: Masina parcata pe linia de tramvai, mutata de calatori si de trecatori

O masina parcata aiurea, pe o strada din Timisoara, a fost luata pe sus de…

3 ore ago

Tatal lui Dragos Savulescu a murit in masina, cadavrul a zacut apoi pe trotuar peste 2 ore in asteptarea INML

Situatie revoltatoare in Bucuresti, vineri seara. Un barbat a murit in masina, insa dupa ce…

3 ore ago

Papa le cere liderilor G7 sa interzica folosirea armelor autonome

In primul discurs al unui Suveran Pontif la o reuniune G7, Papa Francisc i-a indemnat…

3 ore ago