politica

Citu insista ca USRPLUS sa desemneze un nou ministru al Sanatatii. Luni, USRPLUS ar putea propune un nou premier

Premierul Florin Citu afirma ca asteapta ca USRPLUS sa desemneze noul ministru al Sanatatii, punctand ca discutiile politice vor avea loc in cadrul coalitiei. Liderii Coalitiei se vor intalni, luni, de la ora 17.00 pentru a discuta despre solicitarea USRPLUS de inlocuire a lui Citu.

„Astept desemnarea ministrului Sanatatii de la USR PLUS, este un portofoliu care revine USR PLUS, pana atunci voi asigura interimatul si ma voi asigura ca lucrurile vor functiona in continuare foarte bine. (…) Tot ce inseamna discutii politice vor avea loc la discutia din coalitie cu cele trei formatiuni politice”, a declarat, duminica, Florin Citu, dupa ce a participat la sedinta Centrului National de Conducere si Coordonare a Interventiei de la Ciolpani.

Intrebat daca este posibil ca si ministrul Transporturilor, Catalin Drula, sa fie remaniat, el a dat asigurari ca membrii Cabinetului vor fi evaluati pe ceea ce fac si nu pe ceea ce spun.

„Nu comentez opiniile membrilor Cabinetului. V-am spus acest lucru si inainte. Tot ceea ce pot sa ii asigur pe membrii Cabinetului este ca de fiecare data voi face o evaluare corecta, bazata pe ceea ce fac si nu pe ceea ce spun”, a subliniat premierul.

El a adaugat ca nu a primit de la toti ministrii Cabinetului sau fisele de evaluare.

„Nu de la toti ministrii, (…) o sa va spunem maine care sunt ministerele de unde nu am primit. Nu mi le aduc aminte pe toate. Sunt mai multe ministere. Sunt majoritatea de acolo (de la USR PLUS – n.r.)”, a declarat Citu.

In opinia sa, coalitia de guvernare poate merge mai departe.

„Coalitia este acolo sa functioneze. Cred ca trebuie cu totii sa intelegem ca este o diferenta intre actul politic, ceea ce se intampla in Parlament, si actul de guvernare”, a spus prim-ministrul.

El a fost intrebat daca este de acord cu un protocol nou, la nivelul coalitiei, astfel incat sa fie consultati restul partenerilor de coalitie in cazul demiterii unui ministru.

„Eu voi exercita aceasta functie de premier asa cum spune Constitutia Romaniei de fiecare data”, a subliniat Florin Citu.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24
Tags: florin citu

Recent Posts

Politistii francezi au intervenit in forta pentru a evacua protestatarii pro-palestinieni care-si facusera tabara in curtea Universitatii Sorbona – VIDEO

Politia franceza a intervenit pentru a evacua zeci de protestatari care au campat luni intr-o…

19 minute ago

Casa Alba refuza o ancheta penala internationala care sa-i vizeze pe oficialii israelieni, in privinta ofensivei din Fasia Gaza

Statele Unite "nu sunt in favoarea" unei anchete penale la adresa oficialilor israelieni din cauza…

33 de minute ago

Decizie stupefianta a Tribunalului Vaslui: mai multe inregistrari DNA din dosarul lui Buzatu au fost anulate. Chiar si inregistrarile cu denuntatorul Farmazon

Tribunalul Vaslui a decis, luni, ca mai multe inregistrari cu discutiile dintre baronul PSD Dumitru…

13 ore ago

Paris: Gerard Depardieu a fost interogat la sediul politiei pentru acuzatii de agresiune sexuala

Gerard Depardieu a fost retinut, luni, pentru interogatoriu, de politia franceza, cu privire la noi…

13 ore ago

Crucea Rosie decide sa nu suspende filiala rusa, in ciuda presupuselor legaturi cu masina de razboi de la Kremlin

Federatia Internationala a Societatilor de Cruce Rosie si Semiluna Rosie (IFRC) a decis sa nu…

13 ore ago