politica

Citu, mesaj adresat politistilor: „Va cer fermitate si bun simt. Cine nu respecta regulile pune in pericol viata celuilalt, sa-i spuneti de la obraz”

Premierul Florin Citu le-a cerut, marti, angajatilor MAI sa aplice legea cu fermitate si sa le spuna „de la obraz” celor care nu respecta masurile de protectie sanitara ca pun in pericol viata altor oameni si chiar a membrilor familiilor lor.

„Anul trecut a fost un an dificil, dar, din pacate, si anul acesta se arata unul dificil, asa ca eu va incurajez sa va inarmati cu suficienta energie si determinare pentru a trece impreuna cu bine si peste aceasta provocare a pandemiei. In acelasi timp, aveti de indeplinit si misiunea curenta de a lupta cu infractionalitatea si va spun ca nu trebuie sa neglijam in niciun fel aceasta lupta. Chiar daca avem de luptat cu pandemia, lupta cu infractionalitatea ramane activitatea dumneavoastra curenta. Stiu ca de multe ori din activitatea unei institutii raman intiparite in memoria publica acele episoade care nu s-au desfasurat asa cum trebuie. Mai putin raman intiparite in memoria publica misiunile de succes si asta pentru ca se considera ca atunci cand lucrurile merg bine, asa trebuia sa fie, pentru ca ne-am facut treaba”, a spus Citu la prezentarea raportului de activitate al MAI pe anul 2020.

Pe de alta parte, premierul a cerut reforma in cadrul Ministerului Afacerilor Interne, sustinand ca are incredere ca ministrul Lucian Bode ii va „cerne” pe cei care nu fac cinste uniformei de politist.

„As vrea sa-i felicit astazi pe cei care isi fac foarte bine treaba, cu responsabilitate si devotament. In acelasi timp, cer si la Ministerul Afacerilor Interne, asa cum am cerut si la celelalte institutii si autoritati, reforma. Fac acest lucru nu pentru ca suna bine, ci pentru ca este de datoria noastra in acest moment sa venim in intampinarea asteptarilor fiecarui om din tara asta, care prin munca lui contribuie la functionarea statului. In schimb, fiecare cetatean trebuie sa primeasca un serviciu public de calitate adecvata, iar noi trebuie sa ne asiguram ca acest lucru se intampla. Am incredere ca ministrul Lucian Bode are abordarea corecta si va gasi calea potrivita pentru a pune in valoare pe cei merituosi, dedicati misiunii pe care o au si ii va cerne pe cei care nu fac cinste acestei uniforme”, a precizat Florin Citu, citat de Agerpres.

Premierul a atras atentia cu privire la necesitatea respectarii masurilor de protectie sanitara.

„Ceea ce avem nevoie in perioada imediat urmatoare este implicare maxima a tuturor celor care au responsabilitati in aplicarea legii si in verificarea respectarii masurilor de protectie sanitara. Avem in vigoare reguli care, daca s-ar respecta de catre toata lumea, nu ar fi necesar sa luam alte masuri restrictive. Si aici este rolul dumneavoastra, sa ne asiguram ca regulile pe care le avem sunt respectate. Sa va faceti mult mai mult simtita prezenta. Legea este una pentru toti si fiecare persoana care respecta regulile salveaza viata unei alte persoane.

Fiecare dintre cei care nu respecta regulile pune in pericol viata celuilalt, a familiei lui si a celor dragi. Aceasta trebuie sa cunoasca toti cei pe care ii intalniti si va rog sa le spuneti de la obraz in timp ce aplicati sanctiunile care se impun. Va cer fermitate si bun simt, pentru ca aceste doua atitudini impreuna fac eficienta impunerea legii (…). Multumesc tuturor lucratorilor MAI care si-au indeplinit misiunea cu responsabilitate. A aplica legea cu fermitate si cu respect fata de drepturile cetatenilor in perioada crizei sanitare inseamna protejarea sanatatii cetatenilor. Indemn pe toti angajatii MAI sa ramana gardienii sanatatii publice, sa verifice respectarea masurilor de protectie, sa aplice legea cu strictete si sa apere drepturile fundamentale si libertatile cetatenilor”, a mai afirmat premierul.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24
Tags: florin citu

Recent Posts

Viktor Orban vine in Transilvania chiar inainte de alegerile din 9 iunie. Ministru ungar: „Oricine este dusmanul maghiarilor din Transilvania este dusmanul Ungariei”

Premierul Ungariei, Viktor Orban, va sosi in Transilvania la inceputul lunii iunie, subliniind parteneriatul strategic…

2 ore ago

Rascoala in Noua Caledonie a celor care doresc independenta. Franta a trimis trupe pentru a readuce „ordinea si linistea” – Video

Franta a impus miercuri stare de urgenta in teritoriul francez Noua Caledonie din Pacific pentru…

2 ore ago

Pretul saormelor s-a dublat in Germania, problema a fost dezbatuta chiar si de cancelarul Scholz. Un nou termen isi face loc in politica germana: donerflatia

In Germania, doner kebab (similar cu faimoasa saorma din Romania), odinioara accesibil, a devenit emblema…

4 ore ago

A 17-a editie a Conferintei Internationale „Perspectives in Banking and Financial Law”, organizata de Facultatea de Drept din cadrul ASE Bucuresti

A 17-a editie a Conferintei Internationale „Perspectives in Banking and Financial Law”, organizata de Facultatea…

O oră ago

Accident comis de o soferita in Capitala, o bunica si nepotul ei au fost loviti in timp ce traversau strada

O soferita in varsta de 44 de ani din Bucuresti a lovit joi cu masina…

2 ore ago