news

Citu pune punct manipularilor privind „carantinarea totala” a Capitalei: „Le transmit bucurestenilor sa nu asculte scenarii. Sa ignore scenariile si sa astepte decizia”

Premierul Florin Citu a declarat, intrebat despre rata de infectare in Capitala care ar fi de 6,22 la mia de locuitori, ca bucurestenii ar trebui sa ignore scenariile si sa astepte decizia. Seful Guvernului a adaugat ca va fi o intalnire marti la Ministerul Sanatatii privind posibile masuri si restrictii care ar putea fi luate in Bucuresti, insa carantinarea totala a orasului nu este o optiune.

„Le transmit bucurestenilor sa nu asculte scenarii. Sa ignore scenariile si sa astepte decizia. Aceasta cifra reprezinta una dintre informatiile pe care le luam in calcul atunci cand discutam carantinarea sau nu a unei localitati. Niciodata nu s-a carantinat doar la 6 la mie. De fiecare data sunt alte informatii pe care le luam in calcul. Trebuie sa vorbim cu alti specialisti si in domeniul economic, ca sa vedem care sunt implicatiile si cand vom lua decizia, o vom anunta. In acest moment nu discutam de carantina. La 6 la mie incepem sa ne uitam la toate informatiile pe care le avem. Nu este o optiune carantina totala. Am spus ca nu luam acest lucru in calcul.

In acest moment avem informatii la Ministerul Sanatatii. La Ministerul Sanatatii vom avea astazi iarasi o sedinta la ora 13.00. Dupa ce discutam la Ministerul Sanatatii, ne uitam si la celelalte informatii cu implicatii pentru toti cetatenii Bucurestiului, nu doar pe partea de sanatate. Am luata masuri pana acum, avem masuri care daca ar fi fost respectate nu am fi ajuns aici. Eu le cer sa respecte regulile in vigoare. Am putea singuri sa oprim pandemia, daca respectam regulile in vigoare”, a afirmat marti Florin Citu, intrebat daca va fi carantinat Bucurestiul, in contextul in care incidenta este de 6,22 la mie, informeaza news.ro.

Prefectul Capitalei a adaugat ca numarul de cazuri de COVID-19 creste deoarece restaurantele contribuie la acest lucru.

„Se discuta mai multe masuri. Nu pot sa va spun acum care masuri vor fi propuse. In anumite restaurante nu se respecta deloc anumite masuri care au fost impuse, respectiv sa se functioneze doar pe terase si sa se respecte si definitia terasei si acele petreceri care sunt fara respectarea niciunei norme sanitare sunt evident niste posibile focare de infectie. Chiar in noaptea de 20 spre 21 a fost descoperit un tanar intr-un local care ar fi trebuit sa fie in carantina si chiar s-a deschis dosar penal pentru zadarnicirea combaterii bolilor. Astfel de exemple nu sunt deloc placute”, a declarat Alin Stoica.
El a mai spus ca nu ar trebui ca bucurestenii sa se astepte la o carantinare totala a Capitalei si a explicat posibila restrictie privind numarul de persoane in centrele comerciale.

Prefectul a spus ca bucurestenii nu ar trebui sa se astepte la o carantinare totala a Capitalei, cel putin la acest moment. De asemenea, a vorbit si despre restrictionarea numarului de persoane in centrele comerciale.

”Aceste reguli deja exista. Pe de-o parte este vorba despre masurile normale pe care toata lumea trebuie sa le respecte, pe de alta parte, cei care conduc aceste afaceri, trebuie sa isi protejeze proprii salariati. Acum exista reguli pentru a restrictiona numarul persoanelor pana la o treime parte din capacitate, in asa fel incat sa nu existe aglomeratie si sa se pastreze distantarea fizica intre clienti. Sunt deja controale in acest sens, controale nu numai pe asta, dar si controale pe dezinfectarea suprafetelor, cosurilor”, a mai spus prefectul.

Intrebat daca va fi introdusa carantina de week-end in Bucuresti, Stoica a raspuns: „Masurile se vor discuta mai tarziu, dupa ce vom avea raportul DSP. Astazi nu am convocat inca niciun Comitet Municipal pentru Situatii de Urgenta”.

Potrivit GCS, rata de infectare tranmisa luni pentru Capitala este de 6,22 la mia de locuitori.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24
Tags: florin citu

Recent Posts

„Dezastru istoric”. Zeci de morti si sute de disparuti din cauza inundatiilor din Brazilia

Potrivit CNN, cel putin 57 de oameni au murit si alti 373 sunt dati disparuti…

27 de minute ago

In timp ce Putin era la slujba de Inviere, rusii bombardau Harkovul. 23 din cele 24 de drone au fost doborate de ucraineni

Slujba Invierii a venit in Ucraina, in al treilea an de razboi, sub amenintarea dronelor…

2 ore ago

Noi proteste, cu mii de israelieni, pentru intoarcerea ostaticilor, la Tel Aviv. „Trebuie sa ii aducem inapoi. Trebuie sa schimbam acest guvern”

Un nou protest, sambata seara, cu mii de israelieni care i-au cderut premierului Benjamin Netanyahu…

3 ore ago

Avion rusesc, SU-25, doborat de ucraineni, in Donetsk. „Sa fim foarte concentrati in aceste zile”, spune Volodimir Zelenski

Fortele ucrainene au doborat un avion rusesc Su-25 in regiunea Donetk, din estul Ucrainei, a…

4 ore ago

Agentia ONU pentru alimentatie avertizeaza: „Foametea este veritabila in nordul fasiei Gaza”

In nordul Fasiei Gaza este o „veritabila foamete", care progreseaza catre sudul teritoriului palestinian, a…

13 ore ago

Armata germana s-a deconectat de la un serviciu on-line care i-a provocat o serie de brese de securitate. Si conexiunile cancelarului german Olaf Scholz ar putea fi compromise

Bundeswehr, fortele armate germane, au deconectat de la internet o conexiune la serviciul de videoconferinte…

13 ore ago