externe

Agentia ONU pentru alimentatie avertizeaza: „Foametea este veritabila in nordul fasiei Gaza”

In nordul Fasiei Gaza este o „veritabila foamete”, care progreseaza catre sudul teritoriului palestinian, a avertizat directoarea Programului Alimentar Mondial (PAM), Cindy McCain.  „Foametea veritabila este prezenta” in Gaza, in nordul teritoriului, si se deplaseaza catre sud, a declarat responsabila agentiei ONU intr-un interviu acordat NBC News care va fi difuzat duminica.

„Cerem in permanenta o incetare a focului si posibilitatea de a dispune de acces fara oprelisti” in Gaza pentru a livra ajutor umanitar, a subliniat in interviu McCain.

PAM – care a primit in 2020 Premiul Nobel pentru Pace – este una dintre numeroasele agentii si organizatii umanitare care incearca sa faciliteze accesul ajutorului alimentar in Gaza.

Vineri, Organizatia Mondiala a Sanatatii a apreciat ca situatia alimentara din teritoriul palestinian s-a imbunatatit usor, dar se mentine riscul de foamete.

Ajutorul international, strict controlat de Israel, soseste in cantitati relativ infime, in principal pe la punctul de trecere de la Rafah, la granita cu Egiptul, si ramane insuficient raportat la necesitatile uriase ale celor 2,4 milioane de locuitori din Gaza.

Urmareste-ne si pe:
Flavius Iancu

Share
Published by
Flavius Iancu

Recent Posts

Protestatar agresat de bodyguarzii Gabrielei Firea. Protestatarul a fost impins in fata masinilor de pe bulevardul din fata Primariei Capitalei – Video

Cunoscutul protestatar Marian Morosanu "Ceausescu" a fost agresat de garzile de corp ale candidatului PSD…

2 ore ago

Armata israeliana a recuperat cadavrele a trei ostatici din Fasia Gaza. IDF considera ca mai sunt inca 132 retinuti de Hamas

Armata israeliana (IDF) a anuntat ca a recuperat trupurile a trei ostatici din Fasia Gaza.…

2 ore ago

Si Zelenski respinge propunerea de „armistitiu olimpic”: „Sa fim sinceri… Emmanuel, nu cred”

„Moscova s-ar folosi de orice suspendare a ostilitatilor” pentru a-si apara avantajul militar, a declarat…

2 ore ago

Rares Bogdan explica de ce apare pe afis langa Lia Olguta Vasilescu: „Sunt perceput ca fiind patriot”

Rares Bogdan a fost intrebat, sambata, in emisiunea Insider Electoral de la Prima Tv, despre…

2 ore ago