externe

Armata germana s-a deconectat de la un serviciu on-line care i-a provocat o serie de brese de securitate. Si conexiunile cancelarului german Olaf Scholz ar putea fi compromise

Bundeswehr, fortele armate germane, au deconectat de la internet o conexiune la serviciul de videoconferinte Webex, platforma similara Zoom, dupa o bresa de securitate din cauza careia date de la peste 6.000 de reuniuni prin videoconferinta ale armatei germane ar fi fost vizibile in retea pana vineri seara, a scris sambata, in editia sa online, ziarul Zeit, citat de Agerpres.

Saptamanalul german transmite ca expertii militari incercau de cateva zile sa stearga reuniunile prin videoconferinta care au avut loc in trecut, unele dintre ele considerate drept secrete pentru ca abordau subiecte precum rachetele Taurus si Meteor sau discutii despre campul de lupta digital.

„Camere de conferinta” ale militarilor, neprotejate cu parole

Printre informatiile vizibile provenind de la aceste videoconferinte figurau data, ora si durata, persoana care a convocat intalnirea si tema intalnirii. In plus, link-urile catre „salile de conferinta” digitale personale ale celor 248.000 de membri ai fortelor armate germane erau organizate dupa o schema identificabila si nici nu erau protejate cu parola.

Astfel, Zeit Online a reusit sa gaseasca, printre altele, „sala de conferinta digitala” a lui Ingo Gerhartz, seful fortelor aeriene.

Gerhatz a fost unul dintre participantii la conversatia virtuala din luna martie dintre patru ofiteri germani privind rachetele Taurus, discutie care a ajuns in presa rusa si care, dupa cum a declarat la acea vreme ministrul apararii german Boris Pistorius, ar fi putut fi inregistrata din cauza unei „erori individuale” a unui participant in momentul in care s-a conectat din alta tara fara sa-si ia masurile de precautie necesare.

Fortele armate germane organizeaza, conform propriilor lor date, 45.000 de intalniri on-line pe luna.

Oficiul Federal pentru Securitatea Informatiilor (BSI) a aprobat platforma Webex pentru utilizare generala de catre autoritati, in 2019, si a certificat-o in conformitate cu catalogul sau de criterii pentru cloud computing.

Zeit Online avertizeaza ca si conexiunile cancelarului german Olaf Scholz, si ale Ministerelor de Finantele, Cercetarii si Economiei au fost sau continua sa fie afectate.

Astfel, saptamanalul german s-a putut conecta chiar in aceasta sambata la „salile de conferinte” digitale ale lui Scholz si ale ministrului economiei, Robert Habeck, in timp ce aceea a ministrului de finante, Christian Lindner, a fost inchisa intre timp.

(foto: captura youtube.com/@Bundeswehr)

Urmareste-ne si pe:
Flavius Iancu

Share
Published by
Flavius Iancu

Recent Posts

Protestatar agresat de bodyguarzii Gabrielei Firea. Protestatarul a fost impins in fata masinilor de pe bulevardul din fata Primariei Capitalei – Video

Cunoscutul protestatar Marian Morosanu "Ceausescu" a fost agresat de garzile de corp ale candidatului PSD…

O oră ago

Armata israeliana a recuperat cadavrele a trei ostatici din Fasia Gaza. IDF considera ca mai sunt inca 132 retinuti de Hamas

Armata israeliana (IDF) a anuntat ca a recuperat trupurile a trei ostatici din Fasia Gaza.…

O oră ago

Si Zelenski respinge propunerea de „armistitiu olimpic”: „Sa fim sinceri… Emmanuel, nu cred”

„Moscova s-ar folosi de orice suspendare a ostilitatilor” pentru a-si apara avantajul militar, a declarat…

2 ore ago

Rares Bogdan explica de ce apare pe afis langa Lia Olguta Vasilescu: „Sunt perceput ca fiind patriot”

Rares Bogdan a fost intrebat, sambata, in emisiunea Insider Electoral de la Prima Tv, despre…

2 ore ago