Citu, razboi cu PSD pe PNRR: „Este o linie rosie, PNRR nu poate fi renegociat. In programul de guvernare nu exista nicio renegociere. Suntem gardienii acestor reforme din PNRR”

politica

Presedintele PNL, Florin Citu, a anuntat, joi seara, ca „PNRR reprezinta o linie rosie” si ca liberalii nu vor accepta renegocierea la Bruxelles a programului. „Sunt 64 de reforme pentru care primim finantare. Sa dam cu piciorul doar pentru ca nu a fost negociat de cine nu trebuia?”, a intrebat retoric Citu.

„PNRR este o linie rosie. Acolo sunt nevoile romanilor, nu a fost negociat pentru mine sau pentru PNL. Sistemul de pensii nu este sustenabil, nu poate spune cineva ca nu e nevoie de o reforma a sistemului de pensii, a sistemului de salarizare publica, de reforma in administratia publica, ca nu exista un sistem digitalizat, sa nu mai pierzi timp la cozi.

Sunt 64 de reforme pentru care primim finantare. Sa dam cu piciorul doar pentru ca nu a fost negociat de cine trebuia?

In programul de guvernare nu exista nicio renegociere. Peste doi ani, Comisia Europeana iti permite sa renegociezi parcursul PNRR, dar numai pentru a eficientiza implementarea, nu pentru a veni cu o noua viziune”, a declarat Citu la Digi24.

„Suntem gardienii acestor reforme din PNRR”, a subliniat Citu.

Liderii PSD au anuntat insistent, in ultima perioada, ca doresc sa mearga la Bruxelles pentru a renegocia PNRR-ul. „Mai mult ca sigur, daca se va constitui aceasta coalitie de guvernare vom merge la Bruxelles sa discutam punctual. Europarlamentari PSD si PNL discuta deja la Bruxelles optimizarea PNRR”, sustinea Ciolacu in urma cu doua saptamani.

Mai mult despre: ,

Comentarii: