Citu si Ciolacu, discursuri identice la Congresul UDMR: „USRPLUS a fugit de raspundere”

politica

Premierul Florin Citu si presedintele PSD, Marcel Ciolacu, au folosit acelasi narativ pentru a ataca USRPLUS, vineri, cu ocazia celui de-al XV-lea congres al UDMR. Amandoi au acuzat USRPLUS ca a „fugit de raspundere”.

Citu a acuzat USRPLUS ca „si-a luat jucariile si a plecat”.

„Stabilitatea e foarte importanta atunci cand vrei sa construiesti ceva. Indiferent de ce se intampla, de negocieri, de dorintele fiecaruia, este esential sa stii ca la finalul zilei cel cu care discuti nu ameninta, nu santajeza, nu isi ia jucariile si pleaca acasa. UDMR este acest partener pe care te poti bizui”, a acuzat Citu de pe scena UDMR.

„Avem nevoie mai mult ca oricand de stabilitate. Suntem in plina pandemie, numarul de infectari creste de la o zi la alta, avem cresteri de preturi la energie si la gaze. Pentru toate acestea romanii asteapta de la noi solutii, solutii pe care le avem si pe care le vom implementa in aceasta guvernare. Cum sa lasam Romania fara guvernare in acest context?”, a mai spus Citu.

Ulterior a luat cuvantul si Marcel Ciolacu, care a avut acelasi discurs.

„USR ca partid de guvernare avea datoria sa vegheze ca legea sa fie respectata, iar cine o incalca sa plateasca. Fuga de raspundere inseamna doar mai multa saracie si subdezvoltare pentru milooanele de cetateni, iar acest lucru este inadmisibil”, a acuzat Ciolacu.

El a tinut sa il laude pe ministrul UDMR Cseke Attila.

„Am incredere in domnul ministru Cseke Attila, care va face din PNDL 3 un program de succes. Aceasta este marea sansa de modernizare a comunitatilor. Daca vrem sa reducem decalajele de dezvoltare intre urban si rural, atunci avem nevoie de astfel de programe. (…) Nu putem lua sansa la dezvoltare doar pentru ca unii au suspiciuni. Daca am sta mereu cu drobul de sare deasupra capului, atunci nu ar mai trebui sa facem absolut nimic pentru tara asta”, a mai spus Ciolacu.

Mai mult despre: ,

Comentarii: