politica

Ciuca a dat ordin: 600 de militari sunt trimisi sa ajute DSP-urile. Ce misiuni vor avea

Ministerul Apararii Nationale (MApN) pune la dispozitia Directiilor de Sanatate Publica din tara aproximativ 600 de militari pentru a sprijini, in perioada urmatoare, eforturile generale de combatere a efectelor pandemiei de COVID-19.

Potrivit MApN, militarii vor indeplini sarcini de operatori call-center, pentru realizarea de anchete epidemiologice, precum si de operatori calculator, pentru completarea bazelor de date care se intocmesc in cadrul actiunilor de combatere a pandemiei de COVID-19.

Primii 230 dintre acestia actioneaza, incepand de marti, in judetele Alba, Arad, Bacau, Bihor, Botosani, Brasov, Caras-Severin, Cluj, Constanta, Covasna, Dambovita, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iasi, Maramures, Mures, Neamt, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman, Tulcea, arata sursa citata.

De asemenea, sunt pregatite efective care sa-si desfasoare activitatea, in aceleasi conditii, in Municipiul Bucuresti si in alte judete, in functie de solicitarile Directiilor de Sanatate Publica.

Colaborarea cu directiile de sanatate publica se realizeaza in baza unor protocoale institutionale, la solicitarea acestora, precizeaza ministerul.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

S-au suparat moldovenii pe Ciolacu. Asociatie din Iasi: „Despre ce jignire personala ar fi fost vorba daca Buzaul era in Moldova?”

Miscarea pentru Dezvoltarea Moldovei ii cere explicatii premierului Marcel Ciolacu, dupa ce a acesta a…

15 minute ago

Avocatul lui Ion Iliescu: „E bine, sanatos, mai traieste inca 100 de ani” – Video

Avocatul lui Ion Iliescu, Adrian Georgescu, a anuntat vineri ca fostul presedinte este "bine si…

2 ore ago

Nicolae Robu: „M-am inteleptit, cei de la PSD sunt oameni valorosi, eu ii agreez”. Simonis: „Timisul are nevoie de o schimbare”

Candidatii aliantei PSD-PNL pentru Consiliul Judetean Timis, Consiliul Local si Primaria Timisoara si-au depus, vineri,…

2 ore ago

Dupa vizita facuta la Moscova, filorusul Dorel Visan a primit la Cluj-Napoca ordinul masonic Umaniterra, fiind declarat „arhanghel al spiritualitatii”

Actorul clujean Dorel Visan a fost prezent la Moscova la deschiderea Festivalului de Film vineri,…

4 ore ago