news

A murit Marius Albin Marinescu, campion al conspirationismului Covid. Publicatia sa a fost suspendata in timpul starii de urgenta de doua ori

Marius Albin Marinescu, patronul publicatiei „Justitiarul” din Sibiu, a decedat marti. „Justitiarul” a fost suspendata in timoul starii de urgenta in urma publicarii unor articole conspirationiste legate de coronavirus.

„Din pacate, vestea mortii jurnalistului sibian Marius Albin Marinescu se confirma. Adineauri, sotia dumnealui mi-a spus ca s-a sfarsit astazi, la pranz, din cauza bolii de plamani de care suferea si din cauza careia mai fusese internat si asta vara”, a anuntat pe Facebook un cunoscut al lui Marinescu, Crisu Popescu.

„Justiarul” a fost suspendat de doua ori in perioada starii de urgenta la solicitarea Grupului de Comunicare Strategica.

In sustinerea acestei solicitari, Grupul de Comunicare Strategica a dat ca exemplu urmatoarele articole:

– articolul cu titlul ”Cartea „Manifest” despre iesirea din robie, viata sau Covid-19 (http://www.justitiarul.ro/cartea-manifest-despre-iesirea-din-robie-viata-sau-covid- 19/ ), semnat de autorul Mihnea CODRESCU. Conform sustinerilor GCS, „Desi lucrarea analizata in articol nu are nicio legaura cu noul tip de coronavirus sau cu criza generata de aceasta pandemie, prin introducerea in titlu a sintagmei iesirea din robie, viata sau Covid-19, autorul instiga la nerespectarea masurilor impuse pentru prevenirea raspandirii noului tip de coronavirus pentru a iesi din robie”, fiind redata in acest sens „concluzia articolului, frazele cu care autorul inchide articolul:

…..Singurul lucru care conteaza atunci cand un popor este agresat de o forta superioara, fie si de propriul Stat, este sa faca la timp schimbarile potrivite pe plan orizontal, organic, de la om la om, in primul rand la nivel ideologic. Norocul nostru in aceasta lupta feroce lansata impotriva tuturor popoarelor crestine este pozitionarea tot mai asumata a unor mari popoare si a liderilor acestora din Europa de Est, care nu vor sa-si vada civilizatiile contopite in cazanul incins al diversitatii anonime. Vedem clar opozitia tot mai hotarata a grupului Visegrad (V4) si a Rusiei impotriva hegemoniei care se pregateste dinspre Apus. Atuurile noastre principale in aceasta lupta anuntata este faptul ca am stiut sa ne pastram bazele crestine si ca adevaratii nostri frati, ortodocsii, au reusit pana in prezent sa demonstreze cosmopolitilor ca puterea nu este inca unipolara!
Ne aflam intr-un moment fundamental, in care destinul striga sa alegem pentru natiunea, credinta si neamul nostru in acord cu traditia si valorile stramosesti; iar acest lucru ar trebui sa ne puna serios pe ganduri pana nu este prea tarziu, altfel Romania o sa plateasca un tribut ireversibil!”;

– articolul cu titlul „De ce nu se fac necropsii in pandemia Covid-19?”, care, potrivit analizei GCS, „reia tema amplificarii cu buna stiinta a autoritatilor a pericolului reprezentat de noul tip de coronavirus, cu scopul de a justifica limitarea drepturilor civile si de a amplifica profitul corporatiilor din domeniul medical.” fiind redat in acest sens urmatorul fragment din articol: „Nu se doreste a se preciza cauza reala a mortii, deoarece nu se diferentiaza intre cei care au murit din cauza coronavirusului si cei care au murit din cauza altei patologii, dar au fost pozitivi la testare. In acest mod se exagereaza gravitatea pandemiei, se justifica, pe de o parte, limitarea drepturilor civile (si implicit criza economico-sociala indusa), iar pe de alta parte, se amplifica profitul corporatiilor din domeniul medical.”;

– articolul cu titlul „Lupta cu tirania, am castigat o batalie! (http://www.justitiarul.ro/lupta cu-tirania-am-castigat-o-batalie/), publicat la data de 30 aprilie 2020, cu privire la care GCS a retinut ca in cuprinsul acestuia „jurnalistul Marius Albin MARINESCU reposteaza, preluand un link al unui site din Republica Moldova […], unul dintre articolele care a atras inchiderea initiala a site-ului, dovedind nu doar ca nu doreste sa nu mai propage informatiile false, ci chiar promovand din nou aceleasi informatii pe care s-a angajat ca le va elimina. Acest fapt dovedeste reaua-credinta a persoanei si arata dincolo de orice dubiu ca solicitarea sa a avut scopul de a induce in eroare autoritatile”.

Urmareste-ne si pe:
Lavinia Popa

Share
Published by
Lavinia Popa

Recent Posts

Simion si Neamtu s-au dus la curtea lui Gigi Becali sa-i ceara bani. Replica bogatasului: „Am dat bani si PSD-ului”

Liderul AUR, George Simion, si Mihail Neamtu l-au vizitat joi pe Gigi Becali la palatul…

O oră ago

Ucraina a lovit la 1.500 km distanta o rafinarie a Gazprom: „O drona cu raza lunga de actiune ‘a facut o vizita’ in republica Baschiria”

Un atac ucrainean cu drona a vizat o rafinarie rusa din republica Baschiria, situata la…

40 de minute ago

Zaharova, delir: „Din punct de vedere istoric, limba moldoveneasca este mai veche decat limba romana”. Maia Sandu, acuzata de „nazism”

Politica presedintei Republicii Moldova, Maia Sandu, este comparabila cu experimentele celui de-al Treilea Reich in…

2 ore ago

Coalitie guvernamentala cu extrema dreapta in Croatia. Conservatorii ii aduc la putere pe AUR-istii locali

Conservatorii la guvernare ai Croatiei au facut miercuri un pas important, formand o coalitie cu…

2 ore ago

„Nemurirea digitala”. Invierea digitala a mortilor cu ajutorul AI ridica preocupari etice

Progresele AI deschid calea pentru o noua oportunitate de reconectare cu cei dragi care au…

2 ore ago