politica

Ciuca l-ar putea demite pe Florin Roman. A dat ordin sa se verifice daca ministrul Cercetarii si-a plagiat lucrarea de disertatie

Premierul Nicolae Ciuca nu-l va demite pe ministrul Cercetarii Florin Roman in pofida suspiciunilor de plagiat din lucrarea sa de disertatie, sustin surse guvernamentale pentru News.ro.

“Imediat dupa ce in presa au aparut informatii legate de lucrarea de disertatie a ministrului Cercetarii, premierul Nicolae Ciuca i-a cerut lui Florin Roman sa vina cu explicatii publice. Mai departe, avem institutii specializate si organe abilitate care vor decide daca lucrarea e plagiata sau nu”, sustin surse apropiate premierului Nicolae Ciuca.

Presedintele USR Dacian Ciolos i-a cerut, joi, premierului Nicolae Ciuca sa il demita pe ministrul Cercetarii, Inovarii si Digitalizarii, Florin Roman, dupa ce ziarul Libertatea a scris ca acesta si-a plagiat disertatia de master sustinuta la Facultatea de Psihologie a Universitatii Titu Maiorescu, in 2012.

”Plagiat inseamna sa iti asumi partial sau integral o lucrare stiintifica, ceea ce nu am facut niciodata. Drept urmare, acuzatia de plagiat la adresa mea e nefondata”, a replicat Roman pe Facebook.

Ministrul precizeaza ca, intr-o lucrare de disertatie de acum 10 ani, a inclus o parte din suportul de curs, pus la dispozitia studentilor.

”La finalul dizertatiei, am inclus bibliografia folosita. Consider insa ca orice as spune pe acest subiect, inclusiv faptul ca profesorul Paraschiv confirma ca fost o lucrare buna, nu are nicio relevanta pentru cei care si-au propus sa imi gaseasca nod in papura/ sa sustina o campanie de denigrare a mea/ sa dovedeasca fapte de care nu ma fac vinovat. Aceasta e ultima mea interventie pe acest subiect. Am lucruri mult mai importante de facut decat sa raspund la acuzatii nefondate”, a mai afirmat Florin Roman.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

S-a scufundat langa Sf. Gheorghe o nava tanzaniana, Mohammed Z. Trei marinari sunt dati disparuti

O nava sub pavilion tanazanian, Mohammed Z, s-a scufundat sambata dimineata pe canalul Sf. Gheorghe.…

16 minute ago

Presedintele ucrainean solicita participarea Chinei la negocierile de pace, fiindca este singura tara care ar putea influenta Rusia

Presedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat ca doreste sa colaboreze cu tari precum China, care…

50 de minute ago

Trei romani sunt blocati in Noua Caledonie. Parisul a declarat stare de urgenta in acest teritoriu francez de peste mari

MAE anunta ca in Noua Caledonie se afla blocati trei romani, in contextul in care…

O oră ago