Clotilde anunta ca a primit dosarul DNA in cazul uriasului jaf facut de PSD-isti in Sectorul 1: „305 pagini despre cel mai mare furt din bani publici din Romania”. Niciun post TV nu sufla o vorba

politica

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, anunta ca a primit de la DNA dosarul in care ostul primar al Sectorului 1 din Capitala, Daniel Tudorache, a fost pus sub urmarire penala de procurorii anticoruptie pentru un prejudiciu de aproape un miliard de lei.

„Am primit astazi de la Directia Nationala Anticoruptie Ordonanta Inceperii Urmaririi Penale (143 pagini) si Raportul de Constatare a Prejudiciului (305 pagini) din dosarul Romprest.

Vreau sa fac un anunt: Primaria Sectorului 1 se va constitui parte in dosar pentru recuperarea prejudiciului de 200 milioane euro – cel mai mare furt din bani publici din Romania.

Restul e tacere”, a transmis Armand pe Facebook, referindu-se la faotul ca niciun post de stiri TV nu a difuzat nimic despre acest caz.

Fostul primar al Sectorului 1 din Capitala, Daniel Tudorache, a fost pus sub urmarire penala de procurorii anticoruptie intr-un dosar in care este acuzat de abuz in serviciu in legatura cu derularea unui contract de salubrizare, a informat, joi, DNA. Prejudiciul este urias, de aproape un miliard de lei.

Comunicatul DNA

Ca raspuns la solicitarile formulate de reprezentanti ai mass media, Biroul de Informare si Relatii Publice este abilitat sa transmita urmatoarele:

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie au dispus efectuarea urmaririi penale fata de suspectii:

TUDORACHE DANIEL, la data faptei primar al Sectorului 1 Bucuresti,
PITIGOI BOGDAN, la data faptei director executiv al Directiei Investitii din cadrul Primariei Sector 1 Bucuresti,
LUDU DORINELA-ANCA, la data faptei director executiv Directia Management Economic din cadrul Primariei Sectorului 1 Bucuresti,
FULGEANU OVIDIU-NICOLAE, la data faptei director executiv Directia Juridica si Resurse Umane din cadrul Primariei Sectorului 1 Bucuresti,

toti pentru comiterea infractiunii de abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit,

FODOROIU COSMIN-MARIUS, la data faptei director executiv al Directiei Investitii in cadrul Primariei Sectorului 1 Bucuresti, pentru comiterea infractiunii de complicitate la inselaciune, in forma continuata,

Persoana fizica, la data faptei director executiv al unei societati comerciale, pentru comiterea infractiunii de complicitate la abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit,

Persoana fizica, la data faptelor director operational al unei societati comerciale, pentru comiterea infractiunilor de:

– complicitate la abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit,
– inselaciune, in forma continuata,

Persoana fizica, la data faptei director general adjunct al unei societati comerciale, pentru comiterea infractiunii de inselaciune, in forma continuata.

In ordonanta procurorilor se arata ca, in cauza exista aspecte din care rezulta suspiciunea rezonabila ce contureaza urmatoarea stare de fapt:

In ceea ce priveste infractiunea de abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit si complicitate la aceasta:

– in cursul anului 2012 s-ar fi procedat, cu incalcarea legii, la ajustarea tarifelor aferente contractului de delegare a gestiunii prestarii serviciilor de salubritate pe raza administrativa a Sectorului 1 Bucuresti, incheiat in anul 2008,

– s-ar fi acceptat la plata facturi cu tarifele ajustate in anul 2012 si la un moment ulterior unei decizii executorii a Curtii de Conturi care solicitase in 2016 recuperarea sumelor achitate in plus.

In ceea ce priveste infractiunea de inselaciune si complicitate la aceasta:

In perioada mai 2017-16.09.2019, in contextul demersurilor efectuate de societatea comerciala pentru modificarea tarifelor serviciului de salubrizare, care face obiectul contractului de delegare mentionat, Unitatea Administrativa Teritoriala Sector 1 ar fi fost indusa in eroare prin prezentarea ca adevarata a imprejurarii mincinoase reprezentata de cuantumul cheltuielilor pe care se fundamenteaza solicitarile societatii de modificare a tarifelor. Acest lucru s-ar fi realizat in scopul obtinerii pentru societatea comerciala a unui folos patrimonial injust, in conditiile in care cheltuielile din evidenta contabila ce trebuiau luate in calcul in procedura de modificare a tarifelor angajate nu ar fi reflectat realitatea, fiind inferioare celor indicate de societate in fundamentarile tarifelor modificate.

Prin aceste demersuri ar fi fost creat un prejudiciu Sectorului 1 Bucuresti in cuantum de 944.575.696 lei concomitent cu obtinerea unui folos necuvenit in acelasi cuantum pentru societatea respectiva.

In cauza se efectueaza acte de urmarire penala si fata de alte persoane.

Suspectilor mentionati li s-a adus la cunostinta calitatea procesuala in conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedura penala.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: