Clotilde Armand anunta dublarea valorii burselor sociale in Sectorul 1: „Pentru cei care se intrebau ce poti face cu banii economisiti din contractele supraevaluate, date cu dedicatie de fostele administratii locale”

politica

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a anuntat miercuri ca „elevii din Sectorul 1 vor avea printre cele mai mari burse scolare din Romania”. „Pentru cei care se intrebau ce poti face cu banii economisiti din contractele supraevaluate, date cu dedicatie de fostele administratii locale, acesta este raspunsul meu”, a subliniat Armand.

„Daca PSD-PNL dadeau banii pe diamante si catre clientela de partid eu am decis ca toata lupta asta pentru o administratie justa fata de cetateni trebuie sa aiba efect la un moment dat. Crestem bursele scolare, investim in spitale si asfaltam strazi cu banii economisiti din furaciunile lor.

Am o veste buna pentru elevii din Sectorul 1, vor avea printre cele mai mari burse scolare din Romania. Suplimentam substantial de la bugetul local sumele acordate de la bugetul de stat pentru: bursele de excelenta olimpica, bursele de merit (elevii care au media intre 9,50 si 10,00 si pentru cei care au obtinut premii la olimpiade, concursuri scolare si competitii sportive vor primi 700 lei/luna- 450 lei sunt alocati de la bugetul de stat si 250 lei finantati de la bugetul local) si am dublat bursa de ajutor social, care creste la 600 lei/luna (300 lei sunt alocati de la bugetul de stat si 300 lei finantati de la bugetul local). Proiectul initiat de mine a fost aprobat ieri in sedinta Consiliului Local Sector 1.

Aceste mariri de burse fac parte dintr-un plan mai amplu de incurajare a educatiei si a performantei scolare in comunitatea noastra. Avem in derulare un program fara precedent de extindere a scolilor- elevii deja nu mai invata in trei schimburi, am finantat cu sume record dotarea unitatilor de invatamant cu echipamente informatice de ultima generatie si derulam programe scolare inovative-Educatie pentru Viata (de tip afterschool) si Educatie si Viitor pentru Toti (cursuri de limbi straine, de pregatire sportiva si de dezvoltare personala).

Intr-o societate care le ofera de multe ori copiilor modele gresite de realizare academica in viata- diplome la universitati fantoma, nepotisme si plagiate, noi ii indrumam catre carte si dezvoltarea continua a aptitudinilor.

PS: Pentru cei care se intrebau ce poti face cu banii economisiti din contractele supraevaluate, date cu dedicatie de fostele administratii locale, acesta este raspunsul meu. Merita lupta? Eu zic ca da”, a transmis Clotilde Armand.

In martie 2022, fostul primar PSD Daniel Tudorache a fost trimis in judecata de DNA pentru complicitate la trafic de influenta si spalarea banilor, alaturi de sotia sa, Adina Constanta Tudorache si Ion Nita.

Ion Nita, un apropiat al lui Daniel Tudorache si cel care intermedia mita primita de fostul primar al Sectorului 1, a fost condamnat in aprilie de Inalta Curte de Casatie si Justitie la o pedeapsa rezultanta de 9 ani si 2 luni inchisoare pentru trafic de influenta.

In timpul procesului, judecatorii au disjuns cauza care il privea pe Ion Nita, dupa ce acesta si-a recunoscut vinovatia, urmand ca sotii Tudorache sa fie judecati separat.

Este vorba de un dosarul „diamantelor”, intitulat astfel de mass-media, dupa ce la locuinta lui Daniel Tudorache au fost gasite sute de bijuterii si pietre pretioase cu o valoare de peste 9 milioane lei.

Conform DNA, in perioada septembrie 2016 – mai 2017, Ion Nita, persoana aflata in anturajul lui Daniel Tudorache, la acel moment primarul Sectorului 1, ar fi pretins de la un om de afaceri un comision de 10% din valoarea unui contractul de servicii pe care societatea acestuia il avea cu o institutie aflata in subordinea Primariei Sectorului 1, iar, in schimbul banilor, Nita se angaja sa intervina, atat in mod direct, cat si prin intermediul lui Tudorache, la functionarii responsabili, astfel incat contractul sa se desfasoare in bune conditii (plata la timp a facturilor si actualizarea tarifelor).

„In schimbul traficarii influentei, persoana aflata in anturajul primarului ar fi primit suma totala de 105.000 lei in numerar, precum si suma de 8.640 lei disimulata ca plata a unor facturi fiscale fictive emise de o firma apartinand traficantului de influenta”, mentioneaza anchetatorii.

Ion Nita ar fi fost sprijinit de Daniel Tudorache. Cu prilejul a doua intalniri din zilele de 19 septembrie 2016 si 7 februarie 2017 desfasurate in biroul din cadrul Primariei Sectorului 1, acesta i-ar fi intarit omului de afaceri convingerea ca solicitantul comisionului ar fi trimisul sau si ca trebuie sa tina legatura cu acesta pentru buna desfasurare a contractului. In acest mod, Daniel Tudorache ar fi confirmat caracterul real al influentei.

De altfel, arata procurorii, din datele cauzei ar reiesi ca Daniel Tudorache ar fi fost principalul beneficiar al sumelor primite de Ion Nita.

Intr-un context separat, afirma procurorii, in perioada aprilie – iunie 2018, Ion Nita ar fi pretins de la acelasi om de afaceri un comision de 10% din valoarea unui contract de servicii incheiat la data de 27 aprilie 2018 cu o institutie aflata in subordinea Primariei Sectorului 1.

In schimb, Nita se angaja sa-si exercite influenta asupra functionarilor responsabili, atat direct, cat si prin intermediul primarului, pentru a asigura castigarea si buna desfasurare a contractului. La data de 12 iunie 2018, in baza solicitarii, Ion Nita ar fi primit in numerar suma totala de 5.000 lei, disimulata ca plata a unor facturi fiscale fictive emise de o firma.

La locuinta lui Tudorache procurorii au gasit 258 de obiecte (bijuterii si pietre pretioase) cu o valoare totala de 9.784.295 lei si sumele de 11.210 euro si 4.235 dolari.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: