Clotilde Armand il spulbera si pe Ponta. Ii demonstreaza elegant ca vorbeste prostii

politica

Clotilde Armand ii ofera o replica acida fostului premier, Victor Ponta, care acuza ca USB este un partid de extrema-stanga.

Armand detaliaza ce urmareste cu adevarat partidul sau.

„Am spus ca dreapta-stanga este o paradigma depasita. Ce intelege domnul Ponta prin extrema stanga? Ca vrem renationalizari, ca vrem sa eliminam proprietatea privata? Cred ca oricine stie ce am facut de-a lungul vietii mele si citeste ce am declarat nu ar putea ajunge la aceasta concluzie. Nu suntem extremisti, suntem oameni normali care vrem sa traim intr-o Romanie normala, cu valori pe care vrem sa le promovam: cinstea, sinceritatea, munca, iubirea, respectul, valorile europene si crestine, fara discriminare.

Vrem ca Bucurestiul sa fie un oras european, iar Romania sa aiba un drum propriu. La nivel de Bucuresti este mult mai usor decat la nivelul tarii. Bucurestiul este cosmopolit. Orasele din tara au o identitate mai puternic romaneasca, un lucru bun, de care tinem cont. Vreau sa promovez un drum spre modernitate care sa preia doar ceea ce este bun din Occident. Romania are valori care in Occident s-au pierdut si pe care nu trebuie sa le abandonam. Prima ar fi identitatea proprie, care in Europa s-a diluat. Apoi, munca – in Occident exista o parte din populatie care nu mai munceste si este foarte greu sa nu fii util societatii. In Romania, chiar si in absenta unei slujbe, la tara trebuie sa muncesti ca sa iti intretii gospodaria. Importanta este comuniunea cu pamantul, un lucru foarte puternic in Romania. In Occident au pierdut proximitatea cu natura, cu plantele, cu animalele”, a spus Armand intr-un interviu pentru Romania libera.

Fostul premier Victor Ponta a spus ca Uniunea Salvati Bucurestiul este o miscare europeana de extrema stanga, iar Nicusor Dan seamana foarte bine cu Pablo Iglesias, liderul formatiunii Podemos din Spania.

„Am constatat si eu ca Uniunea Salvati Bucurestiul e o miscare europeana de extrema stanga, genul Podemos din Spania. Am vazut si eu genul acesta de electorat, am vazut cum s-a votat in Grecia pentru Syriza, genul de miscari care acumuleaza votul antisistem, votul impotriva partidelor traditionale, dar care, cand ajung sa guverneze, ori fac ca Tsipras, adica o intoarcere ca la Ploiesti si tot ce au zis in campanie nu e adevarat, ori iese un dezastru. Dar e clar ca mergem si noi in trendul asta european, spre o miscare de extrema stanga”, a afirmat Ponta, saptamana trecuta.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: