Clotilde, bilant la un an de la alegeri care infurie trustul PSD-A3-RTV: „Am reusit sa facem curat! Renegocierea contractelor, taierea de sporuri ilegale, stoparea finantarii presei apropiate de unele partide politice cu bani publici”

politica

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, si-a prezentat marti bolantul activitatii, la implinirea unui an de la alegerile locale. „Am reusit ceea ce nu a facut nici o primarie din Romania”, a subliniat Armand.

„Vreau sa va prezint bilantul meu la 11 luni de cand am preluat conducerea Primariei Sectorului 1. De ce spun 11 luni? Oficial, eu am depus juramantul cu o luna de zile dupa rezultatul alegerilor. Pentru ca fosta conducere a primariei a facut tot posibilul ca eu sa nu fiu primar. Contestatii peste contestatii, procese, intimidari etc. Toate aceste lupte au fost castigate de mine.

Astfel, pot sa va spun ca am preluat o primarie in pragul falimentului si am reusit sa o facem performanta in mai putin de un an de zile. Am reusit ceea ce nu a facut nici o primarie din Romania: reorganizarea institutiei in mai putin de 6 luni de zile de la preluarea mandatului, trimiterea in judecata a functionarilor certati cu legea, renegocierea contractelor, taierea de sporuri ilegale, stoparea finantarii presei apropiate de unele partide politice cu bani publici, un serviciu de urbanism corect si o primarie deschisa tuturor cetatenilor – transparenta.

Pe scurt: am reusit sa facem curat! La propriu. Din interior”, a anuntat Armand.

Si primarul general al Capitalei, Nicusor Dan, a prezentat luni ce a facut in ultimul an, de la castigarea alegerilor. El apreciaza ca nu exista niciun indicator in privinta caruia situatia din Bucuresti, la momentul actual, sa se prezinte mai rau decat in mandatul Gabrielei Firea.

Intr-un interviu acordat B1Tv, edilul general a mai precizat ca pentru o comparatie echitabila, rezultatele celor doua administratii ar trebui analizate la sfarsit de mandat.

„Nu exista un singur indicator unde Bucurestiul sub Nicusor Dan sa fie mai rau decat era Bucurestiul sub Gabriela Firea. Cismigiul nu arata mai bine sub Gabriela Firea. (…) In Parcul Cismigiu nu mai exista banci cu sipci rupte. Bineinteles ca nu am avut bani sa cumparam banci noi. Dar aleile sunt maturate. Am curatat statui, pentru ca bucurestenii s-au plans ca parcul arata prost, pentru ca statuile sunt murdare. De asta am curatat statuile. Si o sa facem asta si in celelalte parcuri. Am tuns iarba”, a spus edilul general.

Potrivit acestuia, angajatii companiilor municipale nu au mai fost interesati sa lucreze in momentul in care au aflat ca societatile respective vor fi inchise. Nicusor Dan a atras atentia si asupra preturilor practicate de catre companiile municipale.

„Pe tot ce inseamna intretinere de parcuri, de exemplu – dar in toate celelalte zone e la fel – ce platea primaria inainte de companii era cam cu 30-40% mai putin decat ce a platit primaria dupa companii. Asta e cifra globala. In piata, daca vrei sa cosesti metrul patrat de iarba, este 20 de bani. La primarie, la Compania de Parcuri, daca vrei sa cosesti metrul patrat de iarba, era un leu si mai costa inca un leu ca sa stranga iarba cosita inainte. Deci, preturi de felul acesta care s-au dus in salarii de director”, a afirmat Nicusor Dan.

El a spus ca actuala administratie si-a propus sa desfiinteze intr-o prima etapa 16 companii, cu 2.700 de angajati.

„Pentru moment suntem la 14 din 16 desfiintate. Sunt uriase probleme tehnice cand vrei sa faci lucrul acesta. Daca le desfiintezi pur si simplu, risti ca toate echipamentele pe care Municipalitatea le-a cumparat pentru aceste companii sa fie scoase la licitatie si sa fie castigate pe un pret derizoriu de cine vine la acea licitatie. Ai probleme in momentul in care… pe anumite lucrari, aceste companii faceau, de exemplu, dirigentia de santier, cum e Compania de Dezvoltare Durabila. Nu poti sa o inchizi, pentru ca lasi santierul fara diriginte. Trebuie sa gasesti un diriginte… Deci au fost probleme tehnice nenumarate, dar una pesta alta, in momentul acesta suntem la 14 din 16, pentru care tot ce a tinut de noi am facut si mai departe este treaba lichidatorului si a judecatorului sa inchida. Si nu am pierdut din patrimoniul lor, cum am fi putut sa o facem daca am fi actionat neglijent”, a sustinut edilul.

Nicusor Dan a mentionat ca vor fi mentinute „pentru moment” companiile care se ocupa de: deratizare si dezinsectie, de mentenanta semafoarelor, de iluminatul public.

„Ei asteapta reorganizarea primariei pentru a veni in interiorul primariei, bineinteles, pe grila pe care o sa o facem in momentul acela. Bineinteles, companiile au fost o uriasa gaura neagra. Si-au cumparat masini, sedii, tot ce vrei si ce nu vrei. Sunt si niste rapoarte ale Ministerului Finantelor si cateva dosare la DNA pe ce s-a intamplat cu fondurile care au fost alocate la aceste companii. De exemplu, pe parcuri, noi avem ALPAB care a ramas, ca administratie, iar pentru aceeasi activitate am avut si companie de parcuri, si companie de arbori, si companie de agrement. Si toate aceste institutii faceau acelasi lucru. Se ocupau de parcuri si dupa cum s-a vazut, nici nu o faceau prea grozav”, a declarat el.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: