Clotilde, victorie mare. Speriati ca-si vor pierde mandatele, consilierii PSD si PNL au votat bugetul Sectorului 1. Armand: „Nu am inteles sa cedez nicio clipa santajului USL”

politica

Proiectul de buget al Sectorului 1 a fost aprobat, vineri, de consilierii locali dipa ce primarul Clotilde Armand i-a avertizat, in urma cu doar doua zile, ca initiaza demersuri pentru desfiintarea Consiliului Local Sector 1 ca urmare a blocajelor la care s-a dedat majoritatea PSD-PNL.

„Proiectul de buget pe anul 2022 a fost votat astazi in Consiliul Local. Dam drumul la investitii istorice in Sectorul 1! Avem multe programe si proiecte care asteptau, de doua luni, acest vot. Mergem pe mai multe paliere cu investitiile: scoli si gradinite, spitale, infrastructura, mediu si digitalizare. Avem multe prioritati, va spun doar ca sunt strazi care nu au vazut asfaltul din 2008 si avem mai multe unitati de invatamant supraaglomerate, aici vom extinde ce vom putea si vom construi, acestea sunt doar o parte dintre prioritati. Desi bugetul a fost aprobat cu intarziere de doua luni, vrem ca la finalul anului sa racordam peste 2.000 de apartamente in programul ‘Termoficare de la soare’. Anul acesta incepem reamenajarea si modernizarea marilor parcuri aflate in administratia noastra.

PS: Nu am inteles sa cedez nicio clipa santajului USL. Si uitati ca bugetul propus de mine in urma cu doua luni, care mai ieri era declarat ‘ilegal’ de consilierii PNL PSD, a fost votat tocmai de acestia. Astazi au inteles ca este legal totul. Dupa unsprezece sedinte. #Continuam #FacemCurat”, a anuntat Armand pe Facebook.

Insa atat PSD, cat si PNL, au anuntat ca nu au votat bugetul. Cel mai probabil, cauza acestei situatii hazlii este ca bugetul nu include si plata a peste 80 de milioane de lei catre Romprest iar liderii PSD si PNL ar trebui sa dea explicatii patronilor Romprest. Insa bugetul nu putea fi adoptat fara voturile unor consilieri de la PSD sau PNL.

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, anuntat pe 30 martie ca va depune in justitie o solicitare de dizolvare a Consiliului Local, precum si plangeri pentru abuz in serviciu pe numele consilierilor locali care refuza „sistematic si fara argument” votarea bugetului autoritatii locale pe anul acesta.

„In acest moment, toata Primaria Sectorului 1 este blocata de majoritatea formata din alianta PNL PSD. Cei care sufera sunt cetatenii: Nu se pot plati bursele scolare, dar si mai multe ajutoare sociale, cum ar fi indemnizatiile pentru persoanele cu handicap, care este echivalenta cu salariul minim net sau plata insotitorilor acestor persoane.

Am facut nu mai putin de noua sedinte de CL. Pentru ca nu avem alte solutie la acest blocaj, am decis sa depunem plangeri pentru abuz in serviciu pe numele consilierilor locali care refuza sistematic si fara argument votarea bugetului si in paralel vom depune in Justitie o solicitare de dizolvare a Consiliului Local al Sectorului 1. Codul administrativ ne permite acest lucru. Unii consilieri au impresia ca se joaca cu soarta acestui Sector din motive transpartinice”, a scris Clotilde Armand, miercuri, pe Facebook.

Ea a mentionat ca, in urma cu doua luni, a pus in dezbatere publica proiectul de buget, care cuprinde „o lunga lista de investitii”, printre care a amintit: reabilitarea termica a 47 de blocuri; lucrarile de modernizare a 50 de strazi; demararea proiectului „Termoficare de la soare”; lucrarile de semnalizare din jurul scolilor; achizitia sistemului de antiefractie pentru toate unitatile de invatamant din sectorul 1; achizitia mai multor imobile de patrimoniu – hotel Dunarea, Casa Miclescu, Casa Radio, cladirea Ciclop etc – in vederea implementarii unor proiecte de regenerare urbana; reabilitarea si reamenajarea Parcului Regina Maria; constructia a 19 de parcari automate.

„In toata perioada de dezbatere publica, consilierii PNL si PSD din Sectorul 1 nu au avut nici o obiectie la proiectul de buget. A urmat un lung sir de sedinte de Consiliu Local, noua sedinte pentru votarea bugetului, iar consilierii PNL PSD au invocat diverse non-motive.

Alianta PSD PNL Sector 1 sustine ca bugetul local ar fi ilegal. O falsa ipoteza. Proiectul de buget are avizele Departamentului Juridic si Economic. Iar consilierii locali nu voteaza pentru legalitatea unor proiecte – conform Codului administrativ – aparatul de specialitate al primarului se ocupa de aspectele legalitatii. Sa presupunem ca ar fi asa cum sustin PNL si PSD. De ce nu vin cu un amendament asumat public prin care pun bugetul in asa zisa legalitate?! Pentru ca nu au curaj”, a sustinut Clotilde Armand.

Ea a subliniat ca, atata timp cat nu exista o decizie definitiva care sa oblige autoritatea locala la plata facturilor aflate in litigii, inseamna ca nu are datorii.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: