Clujul isi face metrou, Firea abia a reusit sa aduca autobuze turcesti: „Bucurestiul e jefuit de PSD”

news

Primarul Emil Boc a declarat joi, in debutul sedintei de Consiliu Local, ca in urmatoarele zile se va lansa anuntul pentru licitatia privind studiul de prefezabilitate al viitorului metrou de la Cluj-Napoca.

“Suntem foarte aproape sa lansam studiul de prefezabilitate pentru selectarea consultantului astfel incat sa elaboram un caiet de sarcini dupa toate rigorile viitorului unui metrou si nu dupa ceea ce exista astazi in materie de realizare a unui metrou obisnuit. Sper ca in prima parte a lunii noiembrie, in primele 10 zile, sa fim in masura sa lansam in licitatie publica pentru studiul de prefezabilitate. Pentru investitii mai mari de 75 milioane de euro este nevoie si de studiu de prefezabilitate si de studiu de fezabilitate. Este o cerinta legala. Evident, dupa aceea va continua cu licitatia de executie”, a precizat Boc, citat de monitorulcj.ro..

Edilul spune ca metroul de la Cluj nu va reproduce „o situatie existenta astazi”. „Metroul pe care il pregatim sa il construim la Cluj nu este unul care sa reproduca o situatie existenta astazi (…) Va fi si un cost mai redus. Tot ce se face va tine cont de evolutia tehnologiei in materie de realizare a metroului, de aceea am avut nevoie de un consultant pentru a vedea tot ce este mai actual in lume cu privire la constructia de la zero a unui metrou. E mai simplu sa construiesti un metrou de la zero decat sa il modernizezi pe cel existent”, a spus Boc.

In aprilie 2018, primarul Emil Boc a anuntat ca japonezii sunt interesati de construirea unui metrou la Cluj-Napoca. Potrivit edilului, linia de metrou ar urma sa fie construita intre Floresti si Apahida in urmatorii “10-15 ani”. Ar fi vorba de aproximativ 22 de kilometri de linie de metrou.

“Clujul celor 500.000 de oameni care este aproape, cu Florestiul, zona metropolitana, cu tot ce intra si ce iese in Cluj, aproape acum suntem la 500.000. Peste 10 ani Clujul nu va putea evita aceasta discutie de a avea macar o linie de metrou”, mai spune edilul.

Jurnalistul Grigore Cartianu a dorit sa faca o paralela intre ce se intampla la Cluj si ce este acum in Bucuresti.

„Clujul isi face metrou, pe distanta Floresti – Apahida (26 km). Consultanti japonezi, tehnologie japoneza, ultramoderna. Mult peste ce are Bucurestiul, care nu e in stare sa se lege de Aeroportul Otopeni.

Clujul introduce autobuze electrice, ultimul racnet, achizitionate cu fonduri europene si elvetiene nerambursabile. Bucurestiul cumpara harburi turcesti, din banii primariei, adica din impozitele locuitorilor.

Clujul il are pe Boc, Bucurestiul o are pe Firea.

Clujul e administrat de PNL, Bucurestiul e jefuit de PSD”, a scris Cartianu pe Facebook.

Firea s-a laudat recent ca a reusit sa aduca la Bucuresti 100 de autobuze turcesti. Aceastea insa au sosit cu probleme tehnice.

Mai mult despre: , , ,


Comentarii: