CNCD vrea sa demonstreze ca nu este politizat. L-a amendat si pe Tariceanu pentru declaratii la adresa lui Iohannis

politica

Presedintele ALDE, Calin Popescu-Tariceanu, a fost amendat, miercuri, de Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii cu 2.000 de lei pentru discriminare si incalcare a dreptului la demnitate, in urma unor afirmatii facute la adresa sefului statului, Klaus Iohannis.

Tariceanu a facut o serie de afirmatii, in data de 16 aprilie, pe pagina de socializare, in care a utilizat termenul de „Fuhrer” la adresa presedintelui.

Potrivit CNCD printre afirmatiile considerate a fi discriminatorii sunt: „Pe domnul Iohannis l-au lasat nervii. Cred ca izolarea nu-i prieste nici domniei sale, cum nu ne prieste nici noua. Doar asa imi explic atacul furibund la toti cei care nu sunt de acord cu instructiunile de la Cotroceni. Astazi a revenit la impartirea politicienilor. Intre buni si rai. (…) Cum sunt absolut convins ca ma numar printre politicienii rai, ii dau cateva sfaturi: Sa o lase mai usor cu amenintarile ca nu e Fuhrer ci, inca, Presedintele Romaniei. (…) Iar daca tot a adus vorba despre inconstienta, domnul Iohannis este chiar ultima persoana din Romania care poate deschide acest subiect. Pentru ca ne aducem aminte de cum ne spunea acum vreo luna si jumatate ca coronavirusul este doar o durere in gat si putina febra si il punea pe Citu sa fuga din fata Parlamentului”.

Afirmatiile reprezinta „fapta de discriminare si incalca dreptul la demnitate, conform art. 2 alin. (1) si art. 15 din O.G. 137/2000, republicata”, a explicat CNCD.

Hotararea a fost adoptata cu sapte voturi „pentru” si unul „impotriva”.

Mai mult despre: ,

Comentarii: