externe

CNN l-a concediat pe prezentatorul Chris Cuomo. Decizie cu „efect imediat”

CNN a anuntat sambata ca Chris Cuomo, prezentatorul celei mai populare emisiuni a postului, a fost „concediat” de catre retea. Decizia are „efect imediat”.

Anuntul a fost facut dupa ce o firma de avocatura externa a fost angajata pentru a analiza informatii despre modul exact in care Cuomo l-a ajutat pe fratele sau, fostul guvernator al New York-ului, Andrew Cuomo, atunci cand acesta a fost acuzat de hartuire sexuala.

CNN il suspendase marti pe Cuomo „pe perioada nedeterminata”. Firma de avocatura angajata de retea si-a prezentat concluziile vineri, potrivit unei surse care are cunostinta despre acest caz, iar presedintele CNN Worldwide, Jeff Zucker, l-a concediat pe Cuomo sambata.

Producatorii si ceilalti membri ai personalului care lucreaza la „Cuomo Prime Time” vor ramane in functie.

CNN a precizat intr-o declaratie: „Chris Cuomo a fost suspendat la inceputul acestei saptamani in asteptarea unei evaluari suplimentare a noilor informatii care au iesit la iveala despre implicarea sa in apararea fratelui sau. Am angajat o firma de avocatura respectata pentru a efectua aceasta evaluare si l-am concediat, cu efect imediat”.

„In timp ce se afla in procesul acestei revizuiri, au iesit la iveala informatii suplimentare. In ciuda concedierii, vom investiga cazul in continuare”,  a adaugat comunicatul CNN. .

Chris Cuomo a declarat: „Nu asa vreau sa se termine timpul meu la CNN, dar v-am spus deja de ce si cum l-am ajutat pe fratele meu. Asa ca permiteti-mi sa spun acum ca, oricat de dezamagitor ar fi acest lucru, nu as putea fi mai mandru de echipa de la Cuomo Prime Time si de munca pe care am depus-o ca emisiune numarul 1 a CNN in cel mai competitiv interval orar. Le sunt dator tuturor si imi va lipsi acel grup de oameni speciali care au facut o munca cu adevarat importanta.”

La cateva ore dupa anuntul CNN, New York Times a relatat ca o avocata, Debra Katz, a informat miercuri CNN despre o acuzatie de comportament sexual nepotrivit formulata impotriva lui Chris Cuomo de catre o clienta de-a sa.

Un purtator de cuvant al CNN a spus intr-o declaratie: „Pe baza raportului pe care l-am primit cu privire la comportamentul lui Chris in apararea fratelui sau, am avut motive de concediere. Cand noi acuzatii ne-au parvenit saptamana aceasta, le-am luat in serios si nu am vazut niciun motiv sa amanam luarea de masuri imediate”.

In ziua in care fratele sau a demisionat, in august, Chris Cuomo le-a spus telespectatorilor ca „aceasta situatie nu seamana cu nimic din ceea ce mi-as fi putut imagina”.

El a precizat ca nu a relatat niciodata despre scandalul de hartuire sexuala si nici nu a incercat sa intervina in stirile CNN legate de axest subiect. Si a recunoscut ca „a incercat sa fie alaturi de fratele meu” atunci cand a izbucnit scandalul.

„Nu sunt un consilier. Sunt un frate. Nu am controlat nimic. Am fost acolo pentru a asculta si a oferi punctul meu de vedere”, a spus el.

Conducerea CNN si-a aratat sprijinul pentru Cuomo, iar emisiunea „Cuomo Prime Time”, deseori cea mai bine cotata emisiune a retelei, a ramas in emisie pe toata durata controversei. Dar, dupa cum au relatat la vremea respectiva surse de incredere, unii membri ai personalului CNN au fost suparati pe Cuomo pentru ca a incalcat normele jurnalistice.

„Cand Chris ne-a recunoscut ca a oferit sfaturi personalului fratelui sau, a incalcat regulile noastre si am recunoscut acest lucru in mod public”, a marti CNN  intr-un comunicat.

Cuomo a refuzat initial sa comenteze. El a declarat miercuri, in emisiunea sa de radio, ca suspendarea a fost „jenanta”, dar de inteles. El a mai spus ca nu a vrut niciodata sa „compromita vreunul dintre colegii mei” si a afirmat ca va respecta procedurile.

Potrivit anuntului de sambata, procedura a inclus o firma de avocatura externa, un fapt care nu era cunoscut anterior. Avand in vedere ca informatiile din texte si documente indica o incalcare grava a standardelor CNN, Cuomo a fost notificat sambata cu privire la concedierea sa.

Urmareste-ne si pe:
Mara Popescu

Share
Published by
Mara Popescu
Tags: Chris Cuomo

Recent Posts

Protestatar agresat de bodyguarzii Gabrielei Firea. Protestatarul a fost impins in fata masinilor de pe bulevardul de langa Primaria Capitalei – Video

Cunoscutul protestatar Marian Morosanu "Ceausescu" a fost agresat de garzile de corp ale candidatului PSD…

14 ore ago

Nicusor Dan a tinut „Primaria deschisa” pana la miezul noptii

Primarul Capitalei, Nicusor Dan, a invitat persoanele care au vizitat Primaria Municipiului Bucuresti inclusiv in…

15 ore ago

Imagini demne de un film de actiune: magazin de bijuterii jefuit in plina zi la Paris

Magazinul de bijuterii Harry Winston situat pe bulevardul Montaigne, in arondismentul 8 din Paris a…

15 ore ago

Iraniana Narges Mohammadi, laureata a premiului Nobel, supusa unui nou proces pentru „propaganda impotriva Republicii Islamice”

Activista Narges Mohammadi, laureata a Premiului Nobel pentru Pace in 2023, aflata in inchisoare, a…

5 ore ago

Sibiu: Un tanar de 24 de ani arestat pentru ca si-ar fi ucis iubita

Un tanar in varsta de 24 de ani din Sibiu a fost arestat, sambata, sub…

15 ore ago

Si la altii nu doar la noi: scandal intr-o comisie din Congresul SUA din cauza „genelor false”

Un scandal a izbucnit in Congresul SUA dupa ce o politiciana a acuzat o rivala…

15 ore ago