Coalitie anti-Arsene in Neamt, partidele ii cer sa plece din functie. PNL, USR PLUS si Pro Romania refuza sa mai discute cu el

politica

Filialele PNL si USR PLUS din Neamt refuza sa participe la „consultarile” solicitate de baronul Ionel Arsene pentru desemnarea unui nou manager al Spitalului Judetean, solicitand in schimb demisia acestuia. Managerul instalat de Arsene, politrucul Lucian Micu, si-a anuntat luni demisia.

„Ionel Arsene a facut prea mult rau pentru a mai putea fi parte a oricarei decizii cu privire la Spitalul Judetean de Urgenta Neamt. Consecintele deciziilor lui au fost tragice pentru nemtenii care si-au gasit sfarsitul in locul in care ar fi trebuit sa fie salvati. Pentru familiile lor. Pentru cadrele medicale ranite. Pentru toti cei care se zbat acum intre viata si moarte. Pentru toti locuitorii Neamtului care il platesc, din taxele si impozitele lor. Pentru toti acestia, Ionel Arsene este un calau.

Sa-l giram pe Arsene cu prezenta noastra astazi ar insemna sa ne facem parte a unui viitor macabru in care astfel de tragedii se pot intampla oricand. Ar insemna sa le intoarcem spatele tuturor nemtenilor care stiu situatia spitalului si cine l-a transformat intr-un cimitir pentru oamenii bolnavi. Ar insemna sa ne asezam la masa cu vinovatul moral pentru moartea a 10 oameni. Nu, nu vom face asta.

Arsene conduce spitalul de 5 ani si, doar in ultimul an, i-a numit manageri ai SJU pe Codrut Munteanu, Alexandru Juncu, Toader Mocanu, Florin Apostoaie, Silviu Verzea si Lucian Micu. Ar fi trebuit sa ne consulte atunci cand a inventat posturi si concursuri dribland legea pentru a-i oferi recompense in dar domnului Micu (iar Lucian Micu nu este singura sluga a lui Arsene pusa pe pozitii cheie si bani grei in acest judet). Daca ar fi intrebat pe cineva atunci, i-ar fi spus ca face o greseala uriasa numind un om care, dupa tragedie, spunea pe toate posturile de televiziune ca cei care au murit arsi ‘erau oricum in stare grava’.

(…) Va cerem public sa demiteti astazi Presedintele Consiliului de Administratie a spitalului, Directorul economic si Directorul de resurse umane. Va cerem public sa puneti la dispozitia presei documentatia pentru toate achizitiile facute de SJU Neamt si Consiliul Judetean pentru spital, din 2017 si pana in prezent. Si va cerem public, domnule Arsene, sa va prezentati demisia de onoare din functia de presedinte al Consiliului Judetean.

Pentru ca incompetenta, coruptia, setea de putere si de bani, lipsa de principii si de responsabilitate pentru cei care va platesc sa va faceti treaba, toate acestea au ucis 10 oameni in spitalul din Piatra Neamt. Domnule Arsene, dumneavoastra nu mai reprezentati pe nimeni in acest judet. Reprezentati doar dovada vie ca, acolo unde domnesc inca soldatii si baronii lui Dragnea, romanii nu sunt in siguranta”, a anuntat presedintele PNL Neamt, Mugur Cozmanciuc.

USR PLUS Neamt are o pozitie similara.

„USRPLUS Neamt, alaturi de celelalte forte politice, a primit invitatia de la Ionel Arsene – presedintele CJ Neamt, pentru a ne consulta maine dimineata in numirea unui nou manager la Spitalul Judetean Neamt unde sambata seara au murit 10 persoane.

Nu vom merge la aceasta intalnire, nu in aceste conditii. Refuzam sa cadem prada unei miscari marsave electorale. Politizand in continuare o tragedie, fara legitimitate, PSD invita la negocieri. Mai mult, ‘invita la unitate’ si ‘se adreseaza oamenilor’. Ionel Arsene este omul care a numit un management dezastruos la spital in ultimii 4 ani. Unde erau unitatea si umanitatea cand au fost numiti politic 8 manageri interimari intr-un an?

Arsene este parte a decidentilor care au politizat aceasta institutie care este acum in plin haos. USRPLUS ii cere demisia lui Ionel Arsene. De maine ar trebui sa plece de la conducerea CJ. Nu mai are legitimitate”, a anuntat deputatul Iulian Bulai, lider USR Neamt.

Si Pro Romania, condusa de Liviu Harbuz, a anuntat ca refuza sa vina la intalnirea cu Arsene.

Ionel Arsene le-a cerut luni reprezentantilor locali ai PNL, USR PLUS si Pro Romania sa vina la consultari, afisand si un calendar al consultarilor.

”Spitalul Judetean de Urgenta Piatra Neamt, aflat in subordinea Consiliului Judetean, se confrunta cu foarte mari probleme din cauza tragediei inregistrate la sfarsitul saptamanii trecute, cand in incendiul inregistrat la Sectia ATI au pierit 10 persoane care erau ventilate mecanic, fiind infectate cu virusul SARS CoV-2. Ca urmare a acestui regretabil incident, directorul si-a anuntat demisia din functie, ceea ce ma obliga, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean, sa iau o decizie in privinta managementului acestei unitati medicale. Asa ca marti, 17 noiembrie, incepand cu ora 9.30 si pana la 11.30, vreau sa am o intalnire cu reprezentantii partidelor care fac parte din forul legislativ nemtean si sa discutam impreuna asupra celei mai potrivite persoane care sa preia conducerea Spitalului Judetean de Urgenta Piatra Neamt.

De la 9.30 ii astept pe reprezentantii PNL, la 10 – pe cei ai USR, la 10.30 – PMP, la 11.00 – ProRomania si de la 11.30, pe colegii social-democrati. De aceea lansez invitatia catre toate formatiunile care au reprezentanti in noua structura. Din partea fiecarui partid vor participa cate 3 persoane“, a anuntat Arsene.

Mai mult despre: ,

Comentarii: