politica

Coarna a fost dat afara cu scandal si din AUR. Conducerea partidului anunta ca l-a „inlaturat” pentru ca are un comportament „toxic”

Deputatul Dumitru Coarna, ales pe listele PSD dar migrat la AUR, si-a anuntat demisia si din aceasta formatiune politica. Conducerea AUR a reactionat dur, mentionand ca Dumitru Coarna a fost de fapt dat afara: „Domnul Coarna a incercat, pe parcursul activitatii sale din ultimele luni, sa introduca in AUR Calarasi toate mecanismele toxice de functionare pe care a incercat sa le aplice si in celelalte formatiuni din care a plecat sau a fost inlaturat”.

„Impreuna cu colegii din AUR Calarasi am decis, in unanimitate, sa demisionam din partid! Motivele acestei decizii sunt:

1. Nerespectarea prevederilor legii partidelor politice (14/2003) de catre conducerea nationala a partidului;
2. Nerespectarea statutului AUR de catre conducerea centrala;
3. Refuzul de a infiinta filiale judetene”, a sustinut Coarna intr-o postare pe Facebook.

Conducerea AUR a transmis ulterior un comunicat de presa in care il acuza pe Coarna de comportament „toxic”.

„Referitor la situatia domnului Dumitru Coarna facem urmatoarele precizari:

Partidul Alianta pentru Unirea Romanilor (AUR) functioneaza in baza prevederilor legale si a statutului partidului votat in cadrul Congresului. Acestea trebuie respectate de toti membrii AUR, indiferent de functia pe care o ocupa.

In cazul judetului Calarasi si al domnului Dumitru Coarna, in cadrul forurilor de conducere ale partidului i s-a solicitat acestuia sa prezinte in original si scanate adeziunile realizate la filiala AUR Calarasi. De asemenea, domnul Dumitru Coarna a realizat, fara acceptul conducerii partidului sau al departamentului financiar, documente financiare care nu sunt in evidenta partidului.

Domnia sa a refuzat sa raspunda tuturor solicitarilor venite din partea conducerii centrale a partidului, sa transmita adeziunile, dar si sa respecte cadrul legal si statutar al partidului cu privire la activitatile financiar, iar pe cale de consecinta, in data de 29 ianuarie, i s-a transmis ca nu mai are nicio calitate de reprezentare in partidul AUR.

Ca urmare a refuzurilor repetate, domnului Coarna i s-a transmis in aceasta saptamana si fizic o somatie cu privire la aceste aspecte. Domnia sa a refuzat sa primeasca reprezentantii Secretariatului General al AUR, dandu-i afara dintr-un sediu paralel pe care il crease pentru AUR Calarasi.

Domnul Coarna a incercat, pe parcursul activitatii sale din ultimele luni, sa introduca in AUR Calarasi toate mecanismele toxice de functionare pe care a incercat sa le aplice si in celelalte formatiuni din care a plecat sau a fost inlaturat. Acesta a refuzat orice promovare a oamenilor pe baza de meritocratie, creand un sistem in care a tinut adeziunile si partea financiara pe persoana fizica. Nu vom tolera niciun fel de abatere de la normele statutare si legale si nu vom ingradi dreptul nimanui de a promova in cadrul formatiunii”, a transmis partidul lui George Simion.

Urmareste-ne si pe:
Ioana Hurdea

Share
Published by
Ioana Hurdea

Recent Posts

Rachete Patriot pentru Ucraina, Ciolacu nu mai recunoaste ce a spus acum doua zile

Premierul PSD Marcel Ciolacu si-a schimbat pozitia in legatura cu eventuala trimitere a uunui sistem…

28 de secunde ago

Fostul sef al serviciilor de informatii, Nikolai Patrusev, va ocupa pozitia de consilier al lui Putin

Fostul secretar al Consiliului de Securitate al Rusiei, destituit de Vladimir Putin, Nikolai Patrusev, va…

14 minute ago

Piedone o acuza pe Anca Alexandrescu ca a luat spaga: „Vrei sa spun eu despre traistele tale pe care le-ai carat?” – Video

Scandal in direct la Realitatea Plus, luni seara, intre o realizatoare a postului, Anca Alexandrescu,…

2 ore ago

Propagandistii Kremlinului sustin ca Occidentul a pierdut Razboiul Rece: „Finlanda si-a mentinut existenta datorita Uniunii Sovietice”

Directorul general al studioului de film Mosfilm, Karen Sahnazarov, sustine ca Uniunea Sovietica a castigat…

3 ore ago

Diana Sosoaca, discurs legionar in plenul Parlamentului: „Iudeo-bolsevicii au omorat peste 800.000 de romani in temnitele comuniste”

Senatoarea Diana Sosoaca a sustinut, marti, 14 mai, in Parlament, cu ocazia „Zilei solidaritatii si…

O oră ago