Coarna (PSD) si Sosoaca s-au intalnit azi cu ambasadorul Rusiei, dupa ce i-au cerut o audienta. Au pretins ca reprezinta Romania

politica

Senatoarea Diana Sosoaca a anuntat, joi, ca s-a intalnit cu ambasadorul Rusiei, Valeri Kuzmin, alaturi de alti trei parlamentari romani. Intalnirea a avut loc la solicitarea celor patru parlamentari.

Sosoaca a spus ca „partea romana a prezentat pozitia de neutralitate, in sensul neimplicarii Romaniei in razboiul dintre cele doua state beligerante: Federatia Rusa si Ucraina”. Cei patru parlamentari i-au propus ambasadorului ca tratativele de pace dintre Rusia si Ucraina sa aiba loc la Bucuresti, „in Casa Poporului”.

„Intalnirea delegatiei formata din 4 parlamentari si reprezentantii ambasadei Federatiei Ruse la Bucuresti pe tema Pacea de la Bucuresti, Neutralitatea Romaniei.

Astazi, 30.03.2022, orele 11,00, o delegatie formata din 4 parlamentari romani: Senator Diana Iovanovici-Sosoaca, Deputat Dumitru Coarna, Deputat Mihai Lasca si Deputat Francisc Toba, a avut o intalnire cu Ambasadorul Federatiei Ruse, Domnul Valery Kuzmin, pe tema Memoriului transmis cu privire la Neutralitatea Romaniei, Pacea de la Bucuresti.

In acest cadru, partea romana, a prezentat pozitia de neutralitate, in sensul neimplicarii Romaniei in razboiul dintre cele doua state beligerante: Federatia Rusa si Ucraina, astfel cum o solicita majoritatea romanilor, precum si propunerea de incepere a tratativelor de pace in cadrul neutru al Romaniei, in Casa Poporului, in vederea incheierii Pacii de la Bucuresti. Partea romana a mentionat ca demersului celor 4 parlamentari s-au alaturat si ONG-uri si personalitati din peste 70 de tari.

La randul sau Ambasadorul Federatiei Ruse si-a exprimat punctul de vedere privind tema expusa, mentionand ca la acest moment sunt in discutii tratative in Turcia, multumind pentru implicarea parlamentarilor romani.

De asemenea, partea romana a conchis asupra neutralitatii si neimplicarii Romaniei in conflictul din Ucraina, precum si speranta ca acest conflict se va incheia cat mai curand, astfel incat sa se evite pierderea de vieti omenesti de ambele parti, precum si evitarea extinderii conflictului.

Precizam ca intalnirea a avut loc la solicitarea partii romane, adresata prin Memoriul mentionat, Memoriu si solicitare de intalniri care au fost transmise tuturor statelor implicate si vecine statelor beligerante, prima Ambasada care a acceptat discutii, fiind cea a Federatiei Ruse”, a anuntat Sosoaca intr-un comunicat de presa.

Deputatul Mihai Lasca, fost AUR, este condamnat penal pentru o bataie in trafic, fiind judecat acum si in alte dosare.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: