news

Cod galben de vreme rea in Transilvania, Maramures si Crisana. Vijelii, averse si grindina

Administratia Nationala de Meteorologie a emis, sambata, o atentionare Cod galben de vreme instabila valabila pentru un sfert din tara. Pana sambata seara, in zonele vizate vor fi vijelii si furtuni cu fulgere si grindina.

Atentionarea a intrat in vigoare, astazi, la ora 10 si este valabila pana diseara, la ora 22. „In zonele montane, in Crisana si local in Maramures si Transilvania vor fi perioade cu instabilitate atmosferica. Aceasta se va manifesta prin intensificari ale vantului, vijelii (viteze in general de 55-65 km/h), averse, descarcari electrice si izolat grindina. In intervale scurte de timp cantitatile de apa vor fi de 20-30 l/mp si izolat de peste 40 l/mp”.

„Cerul va fi variabil, iar vantul va sufla moderat, cu intensificari temporare (viteze in general de 35…45 km/h)”, anunta ANM. Potrivit meteorologilor, temperatura maxima va fi de 27-28 de grade.

In Oltenia domina atmosfera cu soare, dar dupa pranz este posibil sa ploua in zonele deluroase. Temperaturile, comparabile cu cele decat ieri, ajung la 26-27 de grade.

Si in tinuturile sudice gasim vreme frumoasa, dar si cateva reprize de ploaie, mai pe seara, in Dealurile Munteniei. Vantul devine ceva mai activ, iar temperaturile urca pana la 27-28 de grade.

In Dobrogea si Baragan aici gasim vreme frumoasa, putini nori si un vant mai intens la malul marii. Si tot pe litoral o sa fie mai racoare. In statiunile din sud se vor inregistra in jur de 20 de grade. In schimb, in Baragan se vor atinge 26-27 de grade.

Vremea in Bucuresti

In Bucuresti, ziua de sambata ne-aduce soare, vreme calda si un vant destul de insistent insistent. Maxima ajunge la 28 de grade. La noapte se insenineaza complet. Noaptea si dimineata, temperatura coboara pana la 12 grade, dar la marginea orasului o sa fie mai frig. Se vor inregistra 8-9 grade.

Urmareste-ne si pe:
Flavius Iancu

Share
Published by
Flavius Iancu

Recent Posts

Danemarca vrea sa ridice bariere in calea „flotei fantoma” de petroliere rusesti care trec prin stramtorile daneze spre Marea Baltica. Anuntul guvernului de la Copenhaga

Danemarca ia in considerare modalitati de a limita trecerea vechilor petroliere care transporta petrol rusesc…

20 de minute ago

Noua super-drona maritima a Ucrainei, poate sa transporte 150 kg de explozibili si este dotata cu sistemul Starlink

Noua drona maritima ucraineana Stalker 5.0, care poate atinge o viteza de peste 75 km/h,…

44 de minute ago

Inca un accident de tren in India, un tren de marfa s-a ciocnit cu unul de pasageri. Cel putin 8 morti, zeci de raniti – Video

Cel putin opt persoane au fost ucise si zeci de alte persoane au fost ranite…

56 de minute ago

Perchezitii la seful Politiei Cluj, dosar de fapte de coruptie. El este nepotul lui Ioan Rus, fost ministru de Interne

Luni dimineata au loc perchezitii in birourile IPJ Cluj, fiind vizata si politia rutiera. Este…

2 ore ago