Coincidenta? Judetele cu cei mai multi PICATI la Bac voteaza mereu „intr-un singur sens”

politica

Jurnalistul Catalin Striblea a observat ca judetele care au avut cea mai mica promovabilitatea la bacalaureat sunt aceleasi in care votantii voteaza cu predilectie un anumit tip de politica, „care promoveaza de ani buni principiul ‘sa se dea’”.

„Stiti care sunt judetele cu cele mai mici procente de promovare la Bacalaureat? Iata lista: Ilfov-34%, Giurgiu – 40%, Teleorman- 48%, Calarasi – 55%., Mehedinti 54%, Dambovita 56%,Olt-59%. Da, fix judetele care au cea mai mare prezenta la vot si care voteaza doar intr-un singur sens. Judete in care dependenta de stat este la cele mai inalte cote si unde smecheriile electorale au fost incurajate in anii din urma. Legatura este directa si evidenta”, a scris Striblea pe blogul lui.

In aceste judete PSD s-a clasat aproape tot timpul pe primul loc, cu scoruri uriase.

„Eu cred ca este o legatura directa intre rezultatele la Bacalaureat, adica educatia si votul respectiv. Nu in sensul sau politic, adica de a alege o formatiune sau alta. Ci de a alege un tip de viata si de aici pe cei care o incurajeaza.

(…) Sunt convins ca de-a lungul multor ani politicienii romani au incurajat un tip de dependenta. Un public dependent, fara o scoala extraordinara este mai usor de manipulat. Oamenii acestia nu au nicio vina. Dar cei care ii conduc, da. Iar ceea ce nu stiu ei este ca, daca acum mesajul lor este cel care prinde, data viitoare o sa fiie altii si cu mai putine scrupule. Nu uitati de episodul Dan Diaconescu, maine ar putea fi mai rau”, mai spune Striblea.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: