Colectia de masini clasice a unui olandez misterios, scoasa la licitatie. O Lancia Aurelia B24 Spider America, cu volan pe dreapta, ar putea ajunge la aproape 2,5 milioane de euro

life

Peste 230 de masini vechi si prafuite, inclusiv unele clasice in valoare de cateva sute de mii de euro fiecare, sunt scoase la licitatie in Tarile de Jos, dupa ce au fost depozitate timp de zeci de ani de un colectionar misterios, cunoscut doar ca „domnul Palmen”, potrivit Reuters.

Dealer Gallery Aaldering a devenit proprietarul colectiei cu doar cateva luni in urma dupa ce Palmen, care nu are mostenitori, a fost nevoit sa o vanda din cauza varstei si din motive medicale.

Nu si-a aratat niciodata masinile, ci mai degraba le-a tinut secrete, fiind speriat ca ar putea fi furate de cineva, a spus Nico Aaldering de la Galeria Aaldering. El l-a descris pe Palmen drept „un pustnic care se bucura de masinile lui in fiecare zi”, pornindu-le in mod regulat pentru a mentine motoarele in functiune.

Colectia, pe care Palmen obisnuia sa o depoziteze intr-o biserica dezafectata si in doua depozite prafuite, contine masini Alfa Romeo, Lancia, Maserati, Ferrari, Facel Vega, Aston Martin, Jaguar si multe altele.

„Este o colectie pe care probabil nu o vei mai gasi niciodata in aceasta stare si in aceasta cantitate”, a spus Hans van der Pluijm de la Classic Car Auctions, organizatorul licitatiei.

El a estimat ca multe dintre masini vor fi vandute cu sume cuprinse intre 25.000 si 75.000 de euro, dar a adaugat ca unele valoreaza sute de mii de euro fiecare iar una dintre ele, o Lancia Aurelia B24 Spider America, cu volan pe dreapta, ar putea ajunge la aproape 2,5 milioane de euro.

Doar 240 de masini au fost construite cu acest model, iar doar 57 dintre ele aveau volan pe dreapta.

Masinile pot fi vazute dupa inregistrare, in perioada 26-28 mai. Licitatia online a inceput deja si se incheie pe 7 iunie.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: