Coloana de tancuri si blindate ale Rusiei, complet distrusa pe autostrada dinspre Kiev. Filmare cu drona – Video

externe

Noi imagini spectaculoase ale distrugerilor provocate fortelor Rusiei de catre rezistenta ucraineana. De data aceasta, ucrainenii au distrus o coloana de tancuri si blindate pe autostrada dinspre Kiev.

Iata imaginile, filmate cu drona, la vest de orasul Kiev.

Rusia continua pregatirile pentru ofensiva sa in estul Ucrainei cu scopul de a prelua controlul asupra intregului Donbas, potrivit ultimului raport privind situatia de razboi al Inaltului comandament al armatei ucrainene, facut public joi dimineata, in cea de-a 43-a zi a invaziei ruse in Ucraina, potrivit EFE.

ā€žEforturile principale ale ocupantilor se concentreaza in prezent pe pregatirea operatiunii ofensive in estul Ucrainei, cu scopul de a stabili un control total asupra teritoriilor regiunilor Donetk si Luganskā€, se mentioneaza in raportul armatei ucrainene, care precizeaza, intre altele, ca trupele ruse continua sa fie active in directia Slobojanski (la sud de Zaporojie), Donetk si Tavria (tot in Zaporojie, dar mai la sud, aproape de Marea Azov).

Rusia a continuat sa blocheze orasul Harkov (nord-estul tarii) si sa efectueze bombardamente de artilerie, in timp ce in directia Donetk si in apropierea acestui oras ā€žocupantii au incercat, fara succes, sa sparga apararea trupelor noastre in zona localitatii Novotosovskoeā€.

La sud, Rusia ā€žia masuri pentru restabilirea capacitatii de lupta a unitatilor saleā€, in timp ce este acuzata de ā€žutilizarea violentei impotriva civililor in teritoriile temporar ocupateā€, conform aceluiasi raport.

ā€žPopulatia din Mariupol este deportata cu forta in districtele ocupate temporar din regiunea Donetkā€, potrivit acestui document.

Institutul pentru studiul razboiului din SUA afirma, in ultimul sau buletin privind evolutiile de pe frontul ucrainean, ca Rusia a continuat sa redistribuie forte pe axa spre Sloviansk, in estul tarii, in ultimele 24 de ore si ca ā€žniciun progres decisiv nu este asiguratā€.

Acest oras este considerat un obiectiv-cheie in ofensiva rusa care se prefigureaza impotriva regiunilor de est ale Ucrainei.

In ultimele 24 de ore ā€“ potrivit institutului american ā€“ fortele ruse si-au incheiat retragerea din regiunea Sumi, in nord-est, iar acestea au fost transferate in orasul rusesc Belgorod, in apropiere de frontiera dintre cele doua tari, pentru a fi ā€žulterior desfasurate in Donbasā€.

ā€žFortele ruse s-ar putea pregati pentru o ofensiva pe scara larga in regiunile Donetk si Lugansk in zilele urmatoare, dar se pare ca nu pot genera suficienta putere de lupta pentru a sparge apararea ucraineana intr-un atac frontalā€, apreciaza expertii institutului citat.

Referitor la orasul Mariupol, aflat sub asediu, acelasi institut american afirma ca ā€žeste imposibil de confirmat daca au existat schimbari concrete pe terenā€ in ultimele 24 de ore.

Mai mult despre: ,

Comentarii: