Comandanti de varf ai trupelor ruse din Ucraina, arestati sau dati afara demonstrativ de Kremlin. Putin incearca sa se spele pe maini de esecurile din Ucraina

externe

Kremlinul indeparteaza in mod demonstrativ din birouri si aresteaza comandantii de varf ai trupelor rusesti pentru a reduce propria responsabilitate pentru esecurile in razboiul din Ucraina, afirma Serviciul de informatii al Ministerului Apararii din Ucraina.

Comandantul-sef al Flotei Marii Negre, viceamiralul Igor Osipov, a fost inlaturat din functie si arestat pentru pierderea crucisatorului rus Moskva, care s-a scufundat la 14 aprilie 2022, dupa ce fortele ucrainene au avariat crucisatorul cu rachete anti-nava Neptun. De asemenea, au fost lansate investigatii impotriva primului sau adjunct, viceamiralul Serhiy Pinchuk, scrie publicatia Hromadske.

Comandantul Armatei a 6-a generale, generalul-locotenent Vladislav Iershov, a fost demis din functie pentru pierderea de trupe si echipamente.

Generalul-locotenent Serghei Kisel, comandantul Armatei 1 de tancuri a Garzii, a fost demis si acuzat ca a trimis recruti in Ucraina, presupus „contrar ordinului comandamentului superior”.

Comandantul Corpului 22 de armata al Districtului Militar Sudic din Crimeea, generalul-maior Arkadi Marzoev, si comandantul brigazii 103 de logistica separata, colonelul Mihail Ponomarev, au fost, de asemenea, inlaturati din posturile lor.

„Toate aceste pedepse demonstrative nu fac decat sa contribuie la raspandirea neincrederii in randul ocupantilor fata de comandantii lor. Liderii militari ai tarii agresoare continua sa impresioneze lumea cu incompetenta si dorinta lor de autodistrugere”, afirma serviciile secrete ucrainene.

Serviciile speciale ucrainene si armata ucraineana vorbesc in mod regulat despre problemele din armata rusa, referindu-se la starea psihologica precara a soldatilor si comandantilor rusi. La inceputul lunii martie, Serviciul de Securitate al Ucrainei a raportat ca 600 de puscasi marini rusi s-au revoltat in apropiere de Odesa si au refuzat sa plece pe nave, ceea ce a dus la esecul asaltului asupra orasului.

In aprilie, serviciul special ucrainean a publicat interceptarea unei conversatii in care militarii rusi se plangeau ca comandamentul lor nu le lasase provizii si nici cai de retragere. Unii soldati intentioneaza chiar sa se prezinte la procuratura militara dupa ce se vor intoarce acasa.

Serviciul de Securitate al Ucrainei considera ca revoltele din armata rusa sunt tot mai frecvente, astfel ca comandamentul organizeaza pedepse demonstrative pentru a retine soldatii disidenti.

Mai mult despre: ,

Comentarii: