Comandantii rusi continua sa se certe pe lungimea barbilor soldatilor trimisi in Ucraina / Prigojin: „Razboiul este timpul celor activi si curajosi, si nu al celor barbieriti atent”

actualitate

Seful Statului Major General rus, Valeri Gherasimov, numit recent comandant al gruparii comune de forte din Ucraina, incearca sa sporeasca disciplina in randul trupelor, dar un ordin privind modul in care trebuie sa se barbiereasca soldatii a atras critici din partea puternicilor lideri pro-razboi Ramzan Kadirov si Evgheni Prigojin.

Potrivit raportului zilnic de informatii al Ministerului britanic al Apararii din a 334-a zi de razboi, citat de BBC, de cand Gherasimov a preluat comanda, ofiterii au incercat sa interzica uniformele militare non-standard, calatoriile in vehicule civile, utilizarea telefoanelor mobile si „tunsorile non-standard”. Este vorba despre o discutie despre posibilitatea de a purta barba pe front, care in ultimele zile a fost mediatizata de presa rusa.

Ministerul britanic al Apararii afirma ca generalul Gherasimov, care este si seful Statului Major General, a incercat sa imbunatateasca „disciplina de zi cu zi” de cand a fost instalat.

Acest lucru ar fi inclus, potrivit rapoartelor, o reprimare a uniformelor nereglementare, a calatoriilor in vehicule civile, a utilizarii telefoanelor mobile si a tunsorilor neconforme cu standardele – care, in sine, ar parea putin probabil sa atraga un raspuns exclusiv pozitiv din partea trupelor.

Ministerul britanic al Apararii spune ca „cele mai mari batjocuri au fost rezervate incercarilor de a imbunatati standardul de barbierit al trupelor”.

Ideea ar fi fost descrisa de oficialii din Republica Populara Donetk ca fiind o „farsa” care ar afecta „procesul de distrugere a inamicului”.

Proprietarul grupului de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin, se numara, de asemenea, printre criticii deciziei. Acesta a declarat ca „razboiul este timpul celor activi si curajosi, si nu al celor barbieriti atent si cu telefoanele predate la depozit”.

In general, estimeaza ministerul britanic al Apararii, fortele rusesti continua sa se afle in impas, suferind pierderi grele, iar concentrarea generalului Gherasimov asupra unor probleme minore de regulament este probabil sa confirme temerile scepticilor rusi cu privire la capacitatea sa de a face diferenta pe front. El, ca si ministrul apararii Serghei Soigu, este din ce in ce mai mult perceput ca o persoana care a pierdut contactul cu realitatea si care se concentreaza mai multe pe forma si nu pe esenta problemei.

 

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: